Mircea Coşea, analist economic, a comentat criza politică şi efectele ei ireversibile asupra economiei, mai ales că azi euro a atins o cotație istorică. „Intrăm într-o sărăcie energetică, ceea ce înseamnă că mulți dintre români nu vor putea să utilizeze energia pentru a trăi corespunzător în condițiile unei țări membre a Uniunii Europene".

Întrebat unse se oprește acest scandal din economie, profesorul Mircea Coşea a tras un semnal de alarmă asupra faptului că deciziile iresponsabile luate de decidenți în această perioadă sabotează economia României şi vom avea de suferit.

„Nu știu dacă aceste persoane care guvernează astăzi România își dau seama că prin ceea ce fac sabotează economia României.

Ceea ce se întâmplă azi este foarte grav. Lipsa asta de maturitate de care dau dovadă, discuțiile astea fără sens, fără obiective, toate acestea pierd credibilitatea României pe piața internațională, atacă leul. În mod sigur această destabilizare politică atacă leul și a atacând leul atacă pe fiecare dintre noi.

Economia României lucrează în euro chiar dacă avem lei, toate prețurile sunt echivalate în euro şi se va scumpi tot, începând de la mărfurile pe care le cumpărăm din import până la televiziune, telefoane chirii, rate.

4 din 10 români nu vor putea să se încălzească locuința la iarnă
Conform unui studiu realizat de Asociaţia Energia Inteligentă, 4 din 10 români nu vor putea să-şi încălzească locuința la iarnă și nici nu își vor putea plăti facturile la zi.

Intrăm într-o sărăcie energetică ceea ce înseamnă că mulți dintre români, patru din cinci sau nouă din zece, nu vor putea să utilizeze energia pentru a trăi corespunzător în condițiile unei țări membre a Uniunii Europene.

Asta înseamnă că vor avea lipsa de căldură, de lumină, nu mai vorbesc de alte utilități. Deci situația se agravează!

În economie există niște legi și nu legile Parlamentului, ci legile economiei care arată că un proces care este în desfășurare nu poate fi oprit așa făcând din degete.

Ceea ce se întâmplă acum în România, căderea asta a economiei nu mai poate fi oprită dacă nu se iau măsuri imediate. Ori astea nu se pot lua pentru pe cei care ne guvernează, aceşti parlamentar și toți oamenii care sunt VIP-uri astăzi discută cu totul altceva decât cât ar trebuie să discute, iar de făcut nu fac nimic", a spus profesorul Mircea Coşea, analist economic, la Antena 3.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.