I3CP, anunțatul cumpărător al City Insurance, nu a reușit să majoreze capitalul societății cu suma impusă de ASF, iar Fondul de Garantare a Asiguraților(FGA), administrator temporar al firmei, a confirmat acest lucru.

Urmează ca săptămâna viitoare, cel mai probabil, Consiliul Autorității să discute ridicarea licenței companiei lider de piață și, posibil, propunerea de faliment. În acest moment se lucrează la raportul juridic al FGA, care va fi trimis către ASF până vineri.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost informată de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), în calitate de administrator temporar al City Insurance S.A., că până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societății nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV, astfel încât nu sunt îndeplinite cerințele privind restabilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerința minimă de capital (MCR), conform Deciziei A.S.F. nr. 714/03.06.2021. Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară va analiza situația de fapt și va lua deciziile care se impun, în conformitate cu prevederile legale.”, a transmis ASF.

Integral pe economica.netComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.