Preţul energiei va rămâne ridicat, astfel că oamenii ar trebui să-şi eficientizeze consumul, autorităţile să-i ajute pe cei vulnerabili, iar companiile să plătească o contribuţie de solidaritate, a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

„Preţul energiei va rămâne ridicat, întrucât se estimează că certificatul de dioxid de carbon, care acum costă 50 de euro, ar putea ajunge la 100 de euro. Aceste preţuri mari nu vor dispărea. Va trebui să învăţăm să trăim cu preţuri mari la energie”, a spus el.

Şeful autorităţii de concurenţă a subliniat că majorarea preţurilor la electricitate şi gaze este un fenomen european, nu doar românesc, justificat, în parte, de revenirea economiei după pandemie, dar şi de politica europeană de majorare a penalităţii pentru poluare, ceea ce a condus la o creştere foarte mare a preţului energiei bazate pe cărbune.

Integral pe NewsweekComentarii

UNFORGIVEN Da de.ce sa nu ne invățăm sa traim cu salarii decente bah nesimtitule. Mustața ca mustața, dar cocoselul cred ca e.tăiat de mult. PS: Si pensii mărite conform legii promulgate de Johannis !

9 septembrie 2021 12:01

Va trebui sa ai salarul minim pe economie PAMPALAULE!!!!!! Mars acasa la mata si spune asemenea aberatii

9 septembrie 2021 5:35

Va trebui să-ți tai tu mustața și cocoșelul și să ți le poarte nevastă-ta în poșetă. Când i se face dorf de ele, să-și deschidă poșeta și să jelească până i se usucă ochii. Idiotule, ți-ai găsit ce să scoți pe goarnă. Pe cînd generațiile mai vechi de pensionari construiau actualele centrale hidro, termo sau nucleare, tu te jucai cu puța în țărână.

9 septembrie 2021 0:29

Oltean GO HOME, EXCROCULE ! Asa protejezi populatia de jaful furnizorilor, care au facut cartel ?

8 septembrie 2021 19:57

ABCD Papagalul din poza, este cu salariu de 3500 Euro/luna, asa ca, pt papagal, electr/gazele majorate de "guvernul meu" sunt fleacuri. In Europa Vest, veniturile cetatenilor sunt de cca. 50 ori mai mari decat cele cersite de fraierii care l-au votat pe Johanis&PNL&USR/PLUS. Deci, taci drak', papagalule...

8 septembrie 2021 19:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.