„După dispariția lui Toma Caragiu, el a preluat rolul de pater familias în zona culturii la macedoneni”, își amintește Stere Gulea pentru Libertatea. Regizorul vorbește despre întâlnirile cu Ion Caramitru pe platourile de filmare, dar și despre moștenirea culturală a actorului lăsată în societatea românească.

Stere Gulea și Ion Caramitru au colaborat, pentru prima dată, la filmul de debut al regizorului, „Iarba verde de acasă”. Gingășia sorții a făcut ca ultimul rol de cinema pe care Ion Caramitru l-a avut să fie în „Moromeții 2” (2018). Regizorul Stere Gulea, în vârstă de 78 de ani, a povestit pentru Libertatea cum primul liant al relației lor a fost marele Toma Caragiu, dar și despre rolul pe care Ion Caramitru l-a avut în cadrul comunității aromâne, din care amândoi fac parte.

Ion Caramitru a murit duminică, 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani. Va fi înmormântat vineri, 10 septembrie, pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu din Capitală, a anunţat Teatrul Naţional din Bucureşti, pe care el l-a condus timp de 16 ani.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.