Imunizarea pasivă – adică cea dezvoltată ca urmare a trecerii prin boala COVID-19 – este de cele mai multe ori mai slabă decât imunizarea activă, prin vaccin, însă cercetătorii au descoperit și excepții: unii pacienți care s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2, s-au vaccinat și apoi s-au vindecat au dobândit o imunitate „de fier”.

O serie de studii publicate în ultimele luni arată că unii pacienți COVID-19 care s-au și vaccinat după trecerea prin boală au dezvoltat un nivel de anticorpi deosebit de ridicat și, ca urmare, o imunitate solidă, transmite NPR.org.

Dr. Paul Bieniasz, cercetător la Universitatea Rockefeller, e de părere că acestă veste este una îmbucurătoare, mai ales în contextul apariției unor noi tulpini ale SARS-CoV-2. Asta deoarece sistemul imun al pacienților despre care studiile vorbesc este unul flexibil și pare că funcționează eficient și în cazul mutațiilor noi.

Integral pe GândulComentarii

Vax Albina Crema Puca Adicătelea, concluzia e să halim niște covid-19 pe pită, să ne îmbolnăvim zdravăn și dacă nu vom crăpa, să ne vaccinăm? Păi, ăia care au dat ortul popii și au crăpat NU mai au nevoie nici de super-mega-imunitate, așa cum NU mai au navoie nici de vaccin, oricare ar fi el. Așa că o să-i dau o muie autorului articolului, cu super-mega-imunitatea lui cu tot. Muie!

10 septembrie 2021 3:11

ERONAT! Cea mai puternică imunitate au dobândit-o miile și miile de vaxcinați care au murit prin State, prin perfidul Albion, prin Ghermania și prin Israel, adică țările „superimunizate”. Pe cei morți chiar nu-i mai poate afecta nimic...

9 septembrie 2021 14:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.