Olaf Scholz, candidatul social-democraților germani pentru postul de cancelar al țării, a câștigat duminică penultima confruntare electorală cu contracandidații săi și mulțumită scorului partidului său în sondaje pare tot mai aproape de a prelua, după scrutinul parlamentar din 26 septembrie, postul deținut timp de 16 ani de Angela Merkel, scrie Politico. Deși vine dintr-un partid de centru-stânga, Scholz, actual ministru de finanțe în guvernul de la Berlin, și-a croit o strategie prin care se prezintă drept succesorul și continuatorul politicilor precaute ale actualei cancelare creștin-democrate, notează și New York Times.

În confruntarea electorală de duminică cu creștin-democratul Armin Laschet și ecologista Annalena Baerbock, Olaf Scholz a ieșit încă o dată câștigător. Mai multe sondaje au confirmat că social-democratul este preferat de cei mai mulți alegători la toate capitolele, de la popularitate la competență.

Într-un moment în care partidul său, SPD, conduce în sondaje cu aproximativ șase puncte procentuale, iar până la alegeri mai sunt doar două săptămâni, devine aproape clar că Scholz este favorit pentru a prelua fotoliul de cancelar de la Angela Merkel.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.