Veniturile pensionarilor au înregistrat creșteri infime în contextul scumpirilor cărora vârstnicii le fac față tot mai greu. De altfel, românii spun că vor „mânca mai puțin” pentru a reuși să economisească suficienți bani pentru plata facturilor la iarnă. Pensionarii acuză că autoritățile „își bat joc” de ei, iar unii sunt nevoiți să muncească mai mult pentru a reuși să-și acopere cheltuielile.

Veniturile pensionarilor au crescut, în trimestrul al doilea față de primele trei luni ale anului 2021, cu 11 lei, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS). În contextul ultimelor scumpiri, vârstnicii apreciază că această sumă este una infimă și acuză oficialii de bătaie de joc.

Pensiile românilor au crescut cu doar 11 lei

Pensia medie lunară s-a majorat, în trimestrul al doilea, de la 1.650 de lei la 1.661 de lei, adică în perioada aprilie-iunie 2021, pensia a crescut cu doar 11 lei față de primele trei luni ale anului curent. În România, la momentul actual, sunt aproximativ 5 milioane de vârstnici care încasează o pensie de 1.661 lei, însă există foarte mari discrepanțe și între pensiile medii, în funcție de regiunea în care locuiesc vârstnicii.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Lute Cretinilor poate au crescut doar la speciali,ca e pensia medie nu aia de kakat ,sarumana plavane ,de drogat ce sa zic !!!

14 septembrie 2021 14:24

solo Un anunt pentru tampiti. Pensiile n-au crescut cu niciun leu. De unde vine 0,7% crestere sau 11 lei? De la faptul ca legea 127 din 2019 nu se aplica si-n consecinta cei care se pensioneaza acum au un coeficient de 1,41 care il inmulteste pe cel NORMAL pe care il are un alt pensionar iesit la pensie, sa zicem in 2010. La asta mai adaugati faptul ca cei care mor preponderent ( pe la 65-70 de ani) sunt pensionarii cu pensii mici. Vedeti voi un politist iesit la pensie la 45 de ani sa moara la 70 de ani sau mai repede? Rar, doar daca are o boala incurabila. Halal sa-ti fie natie! Se vede educatia ultimilor 30 de ani!

14 septembrie 2021 11:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.