Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat joi, la Oradea, că se gândeşte la o majorare semnificativă a salariului minim pe economie, care ar trebui, în mod normal, să intre în vigoare de la începutul anului viitor, după ce ideea creşterii salariului minim a fost agreată de patronate, sindicate şi instituţiile statului.

„Salariul minim este o prioritate zero pentru Guvern şi un mare pas înainte comparativ cu modul în care s-au comportat alte guverne până acum. De obicei, majorarea salariului minim intră în vigoare la începutul anului viitor. De la 1 ianuarie, în mod normal, trebuie să avem o majorare a salariului minim. Eu mă gândesc la o majorare semnificativă a salariului minim întrucât creşterile de preţuri sunt mult peste ce s-a întâmplat în România în ultima perioadă”, a declarat Raluca Rurcan, într-o conferinţă de presă.

Ea a subliniat că, pentru a răspunde problemelor de pe piaţa muncii, este nevoie de creşterea salariului minim în România, întrucât nivelul actual nu este doar insuficient, ci este şi factor generator de migraţie.

Integral pe EconomediaComentarii

Lumineaza Doamne poporul tau Fa vaco?Voi va ganditi de cand ati mintit sa intrati la guvernare.Dar atat. Probabil VA GANDITI DAR MA INDOIESC.Va doare in cur practic,nici in cur nu va doare de poporul si de tara asta.Nu.Cand se vor apropia alegerile veti da ceva prostilor,cat sa acopere nici 2% din scumpirile din timpul guvernarii voastre,Si prostii cei multi vor pune botul.Ba boilor?Ba biciul preturilor si neajunsurilor tot pe schinarea voastra o sa cada.Doar stiti asta.

17 septembrie 2021 9:37

pensionar Gadesti cu curu turcano?

17 septembrie 2021 7:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.