Nutriționistul Mihaela Bilic scrie într-o postare pe Facebook că unele produse expirate pot fi consumate chiar și la 2 ani de la depășirea termenului de valabilitate. Aceasta avertizează că tone de mâncare ajung la coșul de gunoi chiar dacă puteau fi încă consumate.

Potrivit dr. Bilic, unele produse expirate nu sunt obligatoriu și stricate. De exemplu, un iaurt poate fi consumat încă 3 săptămâni după termenul de expirare, cu condiția să fi fost păstrat la rece. Iar pastele făinoase, orezul, laptele UHT și conservele pot fi consumate în siguranță până la 2 ani după dată de expirare.

„Societatea de supraconsum în care trăim ne pune la dispoziție o supraofertă alimentară care vrem - nu vrem duce în final la risipă alimentară. În plus termenul de valabilitate al produselor este din ce în ce mai scurt, prin urmare tone de mâncare ajung la coșul de gunoi chiar dacă puteau fi încă consumate.

Integral pe GândulComentarii

Mariana Atanase La feminin "nutretionistul", este "nutretionista"... in caz ca nu ati stiut! In cam toate limbile a avut loc feminizarea denumirilor de profesii, deja de ceva timp!

17 septembrie 2021 16:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.