Premierul Florin Cîţu spune că se discută despre posibilitatea testării periodice sau a vaccinării obligatorii pentru anumite categorii, ca personalul medical, personalul din învăţământ, angajaţi din sectorul public și cei din centrele pentru vârstnici, dar că nu a fost luată încă o decizie. Cîțu spune că preferă varianta testării, din banii proprii, pentru aceste categorii profesionale, în condițiile în care vaccinul este gratuit.

„Eu nu am susţinut vaccinarea obligatorie. În continuare ne uităm la variante, eu am vorbit de testare. Sunt anumite profesii, medici, de exemplu, care intră în contact cu pacienţii, unde trebuie să fim foarte atenţi”, a spus Cîțu la TVR.

„Pentru anumite profesii este nevoie ca toată lumea să fie vaccinată sau cel puţin testată, dacă nu vaccinată. Este o discuţie despre vaccinarea obligatorie pentru acest personal, nu e luată o decizie. Înclin în acest moment să merg spre testare şi pentru că vaccinul este gratuit, testarea se va face din surse proprii”, a adăugat el.

Integral pe Digi24Comentarii

ion Grija lui Cati pentru vaccin este prea mare in comparatie cu grija pentru plata facturilor. Daca nu vom muri de covid sigur vom muri de foame si frig.

17 septembrie 2021 9:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.