Curtea Constituțională judecă, la sfârșitul lunii septembrie, sesizarea lui Mugur Isărescu în procesul deschis de CNSAS pentru constatarea calității de colaborator al fostei Securități. Guvernatorul Băncii Naționale a României a atacat la CCR o lege și alte două prevederi din OUG-ul aprobat prin actul normativ pe baza cărora Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a solicitat Curții de Apel București să constate că actualul șef al băncii centrale a colaborat cu fosta poliție politică.

Excepțiile de neconstituționalitate ridicate de Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, în procesul cu CNSAS se vor judeca pe 30 septembrie, conform calendarului afișat pe site-ul instanței constituționale.

Este vorba de excepţia de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii 161/2019 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității în ansamblu, precum și a dispozițiilor art. 2 lit. b) teza întâi și art. 12 indice 1 din aceeași OUG.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.