Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a precizat în urma atacului petrecut joi seară într-o pădure din comuna Coșna, județul Suceava, împotriva activistului Tiberiu Boșutar și a jurnaliștilor care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri, că asemenea fapte reprobabile nu pot fi acceptate.

"Condamn orice agresiune de acest fel și îmi doresc ca toți autorii să suporte consecințele legale maxime", a spus Tánczos Barna, într-o declarație postată pe Facebook. Acesta cere tuturor structurilor din sistemul silvic și de mediu să ofere cooperare totală organelor de anchetă penal pentru identificarea și sancționarea vinovaților.

"M-am întâlnit cu Tiberiu Boșutar acum câteva săptămâni, la minister, am discutat despre importanța muncii pe care o depune alături de toți ceilalți activiști de mediu și avertizori de integritate. Avem aproape 1 milion de interogări în aplicația Inspectorul Pădurii, iar cetățenii, atunci când verifică transporturi și reclamă nereguli, ne sprijină direct în lupta cu hoții de lemne.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.