Noile date la nivel de populație, analizate în Marea Britanie, sunt mai liniștitoare decât unele studii recente privind eficacitatea vaccinului, în contextul răspândirii variantei Delta a Sars-CoV-2, notează The Economist.

<< Fantele au apărut târziu în armura vaccinurilor covid-19. Cu varianta Delta acum dominantă și mulți oameni ajunși deja la șapte luni depărtare de injecția cu a doua doză de vaccin, estimările din lucrări academice recente privind protecția împotriva infectării au variat foarte mult, de la 39 la 88%.

Pe 9 septembrie Public Health England (PHE) a publicat un raport folosind o abordare diferită de aceea la care recurseseră aceste studii. În loc să monitorizeze participanții la proces sau persoanele selectate pe baza istoricului lor medical, studiul urmărește întreaga populație a Angliei, din 9 august până în 5 septembrie, reflectând aproape exclusiv infecțiile cu varianta Delta. Raportul măsoară ratele cazurilor noi de Covid-19, spitalizărilor și deceselor atât pentru persoanele vaccinate, cât și pentru cele nevaccinate, în același interval de vârstă, comparând grupurile care ar trebui să fie în mod similar vulnerabile la virus.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.