La terapie intensivă erau internaţi duminică, 19 septembrie, 849 de pacienţi, dintre aceştia 18 fiind copii. Oficial, însă, spitalele din România nu au decât 815 paturi ATI pentru bolnavii de COVID, așa cum au arătat, în exclusivitate pentru Newsweek România, responsabilii GCS.

Pe 8 septembrie, Grupul de Comunicare strategică a arătat, la cererea Newsweek România, că "În urma monitorizării aplicației ALERTE.MS, de către Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), din totalul de 815 paturi ATI COVID-19 regăsite la nivel național, 426 sunt ocupate, cu mențiunea că situația este dinamică."

Într-adevăr, situația a fost atât de dinamică încât, în 11 zile, au mai apărut 423 de bolnavi de COVID. Pe datele existente la începutul lunii, 34 de pacienți nici nu ar fi avut unde să fie internați.

În toamna anului 1990, alături de Adrian Sârbu și de alți cinci jurnaliști a fondat cotidianul ”Curierul Național”, unde a ocupat postul de director general.

În 1993, a pus bazele unui noi cotidian, ”Cronica română”, iar în anul 2001 a înființat cotidianul ”Independent”.

Ca scriitor și membru al Uniunii Scriitorilor din România, Horia Alexandrescu a publicat peste 15 volume de publicistică.

„Tata a plecat”, a scris Anca Alexandrescu, fiica jurnalistului, luni dimineață, pe contul de Facebook.

Integral pe NewsweekComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.