Un polițist din cadrul IPJ Vaslui, Nicu Mocanu, a fost condamnat pe 10 septembrie de Tribunalul Vaslui la cinci ani de închisoare, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni informatice, șantaj și luare de mită. Agentul a fost pus sub acuzare după ce a încercat să se răzbune pe fosta soție, cu care încă locuia și pe care o bănuia că îl înșală. Polițistul a fost interceptat în timp ce se destăinuia unui prieten că este „olimpic” la criminalistică și că face să dispară un om fără să lase urme. Bărbatul lucrează și acum în cadrul Poliției orașului vasluian Negrești, deși mai are alte două condamnări anterioare, cu suspendare.

În toamna anului 2019, Nicu Mocanu a ajuns în atenția procurorilor DIICOT, după ce și-a spionat informatic fosta soție, alături de care locuia și avea o relație de concubinaj, deși erau divorțați. Tensiunile dintre cei doi au început să apară pe fondul geloziei excesive a polițistului și au escaladat în momentul în care acesta, aflat în concediu pentru creșterea copilului, a descoperit că partenera lui ar avea o relație cu un alt bărbat. De-a lungul anilor, femeia l-a reclamat pe polițist de mai multe ori pentru violențele fizice și verbale, însă ulterior își retrăgea plângerile, împăcându-se.

Pe 6 noiembrie 2019, polițistul Nicu Mocanu a fost arestat preventiv, fiind pus sub acuzare de procurorii DIICOT pentru acces ilegal la un sistem informatic, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, transfer neautorizat de date informatice, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, șantaj și luare de mită.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.