Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut cercetări în peste 20 de localităţi din judeţul Olt, unde prezenţa la referendum a depăşit sută la sută, magistraţii audiind preşedinţii mai multor secţii de votare, dar şi membrii acestora, scrie Mediafax.

Primarii din 5 localităţi din judeţul Olt, împreună cu preşedinţii secţiilor de votare şi a membrilor comisiilor au fost audiaţi astăzi de procurori. Primarii susţin însă că listele nu conţin nereguli.

UPDATE 22:00- Peste 200 de persoane protestează în faţa Primăriei din localitatea Piatra Olt. Mihai Gâdea a prezentat, în cadrul ediţiei de marţi seară a emisiunii "Sinteza Zilei", imagini de la protestul din Olt.

Procurori "de la Bucureşti" au verificat, în ultimele zile, listele electorale din două comune ale judeţului Gorj. Zeci de alegători au fost întrebaţi dacă îşi recunosc semnăturile din tabelele folosite la referendumul din 29 iulie.

Primarul comunei Dragoteşti, Vili Pasăre, a afirmat că, începând de vineri, timp de trei zile, anchetatorii au mers prin comună sau i-au invitat pe alegători la sediul Primăriei pentru a-i întreba despre semnăturile pe care le-au dat pe tabelele în care s-a consemnat că au votat.

UPDATE 16:45- Procurorii DNA au fost huiduiţi de localnicii din Olt. Oamenii au fost revoltaţi de faptul că reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au întrebat dacă au votat şi cu cine au votat la referendumul din 29 iulie.


Potrivit preşedintelui PSD Olt, Paul Stănescu, procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie au început, lunea trecută, ancheta în judeţul Olt, iar până în prezent au verificat mai multe secţii de votare din aproximativ 20 de localităţi.

"Procurorii DNA sunt în judeţul Olt de mai bine de o săptămână şi au verificat foarte multe secţii de votare, unde a fost înregistrată o prezenţă mare la vot. Spre exemplu, astăzi (n.r. - marţi), sunt în Piatra-Olt, Vitomireşti şi Sâmbureşti. Eu nu am fost chemat, însă am informaţiile de la primari şi membrii PSD care au fost prezenţi în secţiile de votare în ziua referendumului", a declarat Paul Stănescu, citat de Mediafax.

În acestă săptămână, procurorii DNA au început ancheta în localitatea Bărăşti, unde au audiat mai multe persoane.

Direcţia Naţională Anticorupţie a informat, marţi, că se fac cercetări în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie, dar că, având în vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare.


Comentarii

roman CINE ""NU A FOST """CORECT SA SE ASTEPTE LA URMARI !!!! SA FIE APLICATA LEGEA ""EXEMPLAR""!! SA SE INVETE MINTE CA LEGEA E PENTRU TOTI INDIFERENT DE FUNCTIE

24 octombrie 2013 21:33

roman CINE ""NU A FOST """CORECT SA SE ASTEPTE LA URMARI !!!! SA FIE APLICATA LEGEA ""EXEMPLAR""!! SA SE INVETE MINTE CA LEGEA E PENTRU TOTI INDIFERENT DE FUNCTIE

24 octombrie 2013 21:33

Margareta Aceste fapte cu ce au fàcut procurori in romània; sà se fi intimplat in ltà tarç cà aolo li se punea cruce. Dar romànul uncà mai au respect pentru cei ce unt plàtiti cu 170 milioane pe lunà; si alti fac foamea. Sà tràiti bine prostilor; eu mi am màritat si agramata.

14 septembrie 2012 15:42

dinu eugen URAAAAAAAAAAAA!!! Acistigat BASESCU te asteptam la guvern si sai ciuruii pe cei din USL inclusiv pe cei care au votat contra ta!!!

21 august 2012 14:32

ovidiu D-le Presedinte Basescu ! Cei 15 milioane de cetateni non-USL iti ordona sa te prezinti la Cotroceni , la post, incepind de Miercuri dupa decizia CCR. Orice impotrivire este nula si neavenita !

18 august 2012 15:38

stan Pusacaria este pentru pucisti si ii asteapta. Singura lor sansa reala este sa se autodenunte apoi sa sparga USL si sa faca un guvern interimar PDL-PSD pina la alegeri. Numai asa se poate rezolva tot cu conditia sa nu mai fure la alegeri. Voiculescu sa fie inchis pina la alegeri.

16 august 2012 9:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.