În primul său discurs în fața Adunării Generale a ONU în calitate de președinte al SUA, Joe Biden a spus că e necesară cooperarea între aliați, pentru că „lumea se confruntă cu un deceniu decisiv”.

Mesajul său vine într-un moment în care au crescut tensiunile între SUA și aliații său, după retragerea din Afganistan. Totodată, discursul liderului de la Casa Albă are loc într-o perioadă de tulburențe în ceea ce privește relația transatlantică, ca urmare a scandalului submarinelor, potrivit BBC News.

Cea de-a 76-a Adunare Generală a ONU are loc în contextul unei crize climatice de amploare și pe fondului unui nou val al pandemiei de COVID-19. Confirm CNN, Joe Biden le-a propus liderilor globali o cooperare globală în ceea ce privește pandemia și problemele de mediu, subliniind că „succesul tuturor este legat și rezolvarea acestor probleme”.

Integral pe Digi24Comentarii

Când îl văd pe acest Joe Mexicanul, îmi amintesc de un discurs în direct al fostului Matusalem bolșevic, Konstantin Cernenko, văzut în treacăt pe ecranul unui televizor aflat pe holul unui hotel cu 22 de etaje din Riga. Omul era deja foarte bătrân, amnezic și prieten bun cu nenea Alzheimer. Ca atare, la mijlocul unei fraze mai complicate a adormit buștean! A apărut crainicul televiziunii centrale de la Moscova, un tip care semăna uluitor cu marele actor Veaceslav Tihonov, interpretul prințului Andrei Bolkonski din filmul „Război și Pace”, care, cu un zâmbet șugubăț, de parcă ar fi fost vorba de pozna unui copil, a închis emisiunea. Era pe vremea celei mai mari decăderi a imperiului sovietic... Să sperăm că aparițiile publice ale decrepitului american de serviciu prevestesc un destin similar al USA (Uniunea Sovietică Ailaltă). Cele două mari imperii au trecut și prin alt episod comun: AFGANISTANUL!!!

22 septembrie 2021 4:38

Ăsta, de când n-a mai văzut în carne și oase o pizducă adevărată,, uită mereu unde se află și de ce îi tot răsucesc niște inși obscuri cheițele implantate în centrii nervoși din jurul găozului!

22 septembrie 2021 4:08

Tovarasul Nicolae Ceausescu: SI EU, SI EU obsnuiam sa spun ca "ne aflam într-un an HOTARÂTOR!" si toti râdeati de mine, cum râde si lumea de dobitocu' asta decrepit ...

21 septembrie 2021 23:47

Marco Badea: #BBB! respectiv: Belim Bulla Betăr! În scopul (nobil) de a "salva" (cât mai multe) planete de-ale "noastre", ca sa nu cada Galaxia de pe firmament si sa ne curgă Lcteele (lapții, n.m.) de pe Cale pe jos!!!

21 septembrie 2021 23:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.