Cu secțiile de terapie intensivă pline și un număr tot mai mare de noi cazuri de coronavirus, Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de ATI, propune autorităților să ia în discuție transferarea de pacienți COVID în stare gravă în alte țări, unde există locuri disponibile. Marți seară, într-o intervenție la Digi24, medicul a avertizat că numărul de paturi ATI COVID nu poate fi crescut de pe o zi pe alta, întrucât sunt și alți bolnavi care au nevoie de îngrijire de specialitate, nu doar cei infectați cu SARS-CoV-2.

„Suntem într-o situație critică. Da, există necesitatea creșterii capacității de primire a pacienților critici, dar între timp, spitalele și-au reluat, în mod firesc, activitatea de îngrijire și tratare a pacienților non-COVID, care a determinat inevitabil și umplerea secțiilor ATI cu pacienți critici non-COVID. Acești pacienți nu pot fi scoși de pe secțiile ATI, marile urgențe nu pot fi programate. Este tot mai dificil să extinzi zona COVID, pentru că nu ai unde fizic”, a declarat Dorel Săndesc.

Medicul a subliniat că un pat ATI necesită tehnologie avansată, iar o improvizație rapidă pentru creșterea numărului de paturi poate duce la o nouă tragedie precum cea petrecută anul trecut la Piatra Neamț sau cea din ianuarie de la Spitalul Matei Balș din București.

Integral pe LibertateaComentarii

Xi Jinping-pong: Sug poolla lu' Baronu în EURO-calduri & #REZIST!

23 septembrie 2021 0:58

Altă podoabă năvălind în realitatea hâdă din însuș puțul gândirii!!! Și unde să-i transferi afară, cretinelul taichii? În Israel? În India? În SUA? Aștia n-or avea și ei nevoie de paturi ATI? Și de unde bani? Deții tu rezerve valutare inepuizabile? N-ar fi oare mai bine să-i învățați pe oameni cum să se trateze ACASĂ, de la primele simtome de boală? Pe plan mondial există medicamente antivirale redutabile care jugulează pur și simplu pandemia, dar deștepții de voi nu le achiziționați! De ce oare? Dar există și în Românica medicamente antivirale, poate nu cele mai tari, dar nu le folosiți și nici nu le popularizați! De ce oare? Vă lasă fără pacienți la ATI? Există și tratamente gen Flavia Groșan de la Oradea, căreia cât pe ce să-i luați gâtul. Un tratament din acesta, care nu încape în protocoalele voastre criminale, poartă și numele medicului evreu din New York Vladimir Zelenko, cel care l-a tratat de Covid pe însuși Donald Trump, dar și pe alți 6.000 de americani fără a se folosi vreo secundă de paturile voastre ATI. Și a mai făcut ceva acest Zelenko. A instruit serii întregi de medici cum să-i aplice metoda de tratament. Nu au sărit la carotida lui, cum ați făcut voi cu doctorița de la Oradea. Așa că, zâtt în gaura ta, șobolanule”

22 septembrie 2021 20:08

Încă n-ai dat muie la cîțist? Ce aștepți? ?

22 septembrie 2021 10:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.