Liderii din PNL care-l susţin pe Ludovic Orban au ieşit public să-şi arate sprijinul pentru şeful liberalilor, cu doar câteva zile înainte de Congres, fiind prima dată când această grupare din partid arată care este oastea pe care se bazează preşedintele PNL la alegerile interne. Lista nominală a celor care au semnat „Apelul pentru soluţionarea crizei politice şi guvernamentale” arată cum se împart cele două tabere din partid, judeţ cu judeţ.

51 de deputaţi şi senatori, nouă primari de oraşe, doi şefi de Consilii Judeţene şi alţi numeroşi aleşi locali au ieşit miercuri seară să-şi arate susţinerea pentru Ludovic Orban, fiind prezentat şi un apel public în care este subliniat faptul că actualul şef al PNL este singurul care poate aduce la masa discuţiilor toate taberele din rândul liberalilor, dar şi toate formaţiunile din Coaliţie, astfel încât guvernarea să fie tot în formula clasică: PNL, USR-PLUS şi UDMR, cu sprijin parlamentar de la Grupul minorităţilor.

Dacă până acum listele de susţinători şi încolonarea liderilor din teritoriu au fost mişcări de imagine folosite de echipa Cîţu, cu trei zile înainte de alegerile PNL, Orban a decis să dea la rândul său un semnal în ceea ce priveşte grupul de oameni pe care se sprijină la Congres. Iar lista nominală transmite că, în ciuda faptului că Florin Cîţu are de partea sa un număr mai mare de organizaţii, Orban a reuşit să-şi găsească susţinători în toate filialele, iar pe unele puternice, chiar să le atragă lângă el.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.