Guvernul României oferă sprijin financiar pentru persoanele fizice cu venituri mici, care nu își pot acoperi integral sau parțial, cheltuielile pentru asigurarea încălzirii locuinței. Este vorba despre Legea 226/2021, prin care familiile cu un venit mediu lunar pe membru de până la 800 de lei și persoanele singure cu un venit mediu lunar de maximum 1.082 de lei vor primi sprijin de la stat pentru costurile facturate ale energiei termice sau gazelor naturale.

Vești bune pentru români, în mijlocul crizei economice! Guvernul oferă ajutor de la stat pentru persoanele cu venituri mici, care nu-și pot acoperi costurile facturilor la energia termică sau gazele naturale. Sumele de bani se acordă în funcție de veniturile solicitanților sprijinului financiar.

Cine poate beneficia de ajutor de stat pentru încălzirea locuinței. Ce condiții trebuie respectate

Potrivit legislației, Guvernul va acorda sprijin financiar integral echivalent cu consumul facturat doar românilor care câștigă sub suma de 200 de lei lunar. Legea consumatorului vulnerabil a stabilit, de asemenea, că ajutorul de stat pentru încălzirea imobilului se acordă în cazul cetățenilor cu un venit mediu net lunar între 1.386 lei/persoană, în cazul familiilor, și 2.053 lei, în cazul unei persoane singure.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.