Duminică Germania își va alege un nou cancelar, iar Angela Merkel va preda ștafeta. După 16 ani în care a avut un cuvânt important în deciziile luate la nivel mondial, lumea se întreabă cum va arăta noua eră post-Merkel.

Angela Merkel va fi înlocuită din funcția de cancelar al Germaniei, după ce timp de 16 ani a reprezentat țara în cele mai importante delegații și a luat decizii cu greutate la nivel mondial. Aceasta a fost văzută drept un adevărat simbol în Europa, iar timp de aproape două decenii a rezistat unui val de populism, unei crize financiare, unei pandemii și unui Brexit pentru a-și lăsa o moștenire impresionantă, fiind cel mai de succes lider feminin din lume.

Angela Merkel, o reputație pentru stabilitate și echilibru

În timpul funcției sale, ea a avut de-a face cu cinci prim-miniștri ai Regatului Unit, patru președinți francezi, șapte premieri italieni și patru comandanți-șef americani. Perioada ei la putere a fost una remarcabil de plină de evenimente. Astfel, aceasta și-a câștigat o reputație internațională pentru stabilitate și echilibru. Dar Merkel, în vârstă de 67 de ani, va demisiona odată ce repercusiunile votului de duminică vor deveni clare, o mișcare care a aruncat un sentiment de incertitudine în alegerile din weekend.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.