Datele din proiectul PNRR arată că 11% din populația României nu are asigurare medicală. Potrivit statisticilor OECD, suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană. Chiar și-n Statele Unite ale Americii, situația este mult mai bună, doar 8,5% din populație fiind neasigurată medical.

„În total, aproximativ 11% din populație rămâne neasigurată și are acces doar la un pachet restrâns de servicii. Procentul de populație care beneficiază de o formă de asigurare de sănătate a scăzut, cu un decalaj semnificativ între mediul urban și cel rural”, se arată în proiectul PNRR.

Datele sunt confirmate de statisticile OECD, care arată că-n România doar 89% din populație este asigurată, doar Bulgaria fiind într-o situație aproape la fel de rea, cu 89,8% din cetățeni având asigurare medicală obligatorie. Patru state din Europa de Est - Polonia, Ungaria, Estonia și Slovacia - au procente de 92-94%. Cipru avea 83% din populație cu asigurare în 2018, dar legea a fost schimbată cu intenția ca întreaga populație să fie acoperită. Majoritatea statelor europene aveau, în 2018, întreaga populație sau peste 99% asigurată medical.

Integral pe NewsweekComentarii

Dr Laba Aia 11% nu doneaza bani statului.

25 septembrie 2021 0:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.