Există zahăr alb și zahăr brun, dar este doar o diferență de culoare, asta trebuie să rețină oamenii. Conștiința noastră, ca să se simtă mai împăcată, caută tot timpul variante de zahăr mai sănătos; nu există așa ceva.

Când mâncăm ceva dulce este exclusiv pentru plăcerea gustului, pentru că în organism zahărul doar ”ruginește”, intensifică toate procesele oxidative – de la cariile dentare, pentru că zahărul distruge smalțul dinților, până la metabolismul celular, unde zahărul crește oxidarea și aciditatea.

Zahărul este un agent de îmbătrânire, în prezența lui inclusiv imunitatea este afectată. Din punct de vedere al nutriției, zahărul este un carbohidrat rapid, care are două molecule: una de glucoză și una de fructoză.

Fructoza este zahărul din fructe, pe care toată lumea îl consideră apriori ceva sănătos și pe sistemul ”cu cât mai multe, cu atât mai bine”. Culmea, fructoza se duce în ficat și sporește metabolismul de îngrășare, spre deosebire de glucoza pe care o avem în amidon, în făinoase.

Limita zilnică de zahăr ar trebui să fie de 25 de grame

Integral pe ProTVComentarii

Da, așa e. Dulciurile sunt vinovate.

20 octombrie 2021 5:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.