Ce mare scofală că liderul PNL, Florin Cîțu, a fost ales în urma unui Congres aranjat? Nu este nici primul, nici ultimul politician ajutat să câștige șefia unui partid prin cumpărarea votului sau prin alte metode de distorsionare a democrației de partid. Dăncilă o fi ajuns pe bune la șefia PSD?

Așa vor gândi mulți într-o țară obișnuită cu butaforia politică încă de pe vremea lui Ceaușescu. Pe vremea partidului unic, alegerile erau o pură formalitate. Rezultatul, ca și acum, la PNL, era cunoscut dinainte, de toată lumea.

Ca să înțelegem mai bine efectele acestor false alegeri va trebui să ne uităm puțin în istorie. Încă de pe vremea domniilor fanariote, dregătoriile se cumpărau cu bani la Înalta Poartă. Neagu Djuvara a descris, într-una din cărțile sale, mecanismul de funcționare a puterii de acum mai bine de trei secole.

Integral pe G4media.roComentarii

Dan Vîlceanu, cel ce-l fute-n cur pe Cîțu xyz, te-as fute-n cur. Iti amintesti? Te futeam in cur si cand eram la PSD.

28 septembrie 2021 11:51

xyz Banii Europeni, alocati Romaniei prin acest PNRR, bani ce trebuiesc consumati in 5 ani, cf. tintelor precizate in plan, NU vor putea fi investiti – cu „guvernul meu” &Catu, deoarece : lipsesc firmele/companiile specializate si personalul necesar, banii Europeni nu pot fi matrasiti de clientela PNL& Catu, fiind riguros controlati de inspectorii Europeni, deci, acesti bani nu sunt atragatori pt mafia liberala si pt. orice alta mafie prietena. Nu se vor face nici un fel de reforme (trambitate de Catu&PNL&Johanis), doar niste CARPELI si LIPELI, asftel ca, peste 5 ani, Romania va restitui banii necheltuiti – din motive de incomptetenta si prostie. Succesuri !

28 septembrie 2021 6:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.