Trei companii americane şi două franceze intră în competiţia pentru maşinile de teren blindate şi neblindate care vor dota MApN

Programul „Autoturisme de teren blindate şi neblindate de tip usor – 4×4” (ATBNTU 4X4) se numără, alături de cele pentru avioane multirol, sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare, elicoptere sau corvete, printre programele de investiţii esenţiale destinate să asigure interesele de securitate ale României. Surse militare spun că se vor achiziţiona câteva mii de vehicule de acest tip.

Contractul este unul de calibru aşa că şi cursa pentru câştigarea lui se anunţă a fi una acerbă. În joc vor intra cel puţin cinci producători. Este vorba de americanii de la Oshkosh, General Dynamics, AM General, dar şi de francezii de la Arquus şi Thales.

Integral pe AdevărulComentarii

Lute Pe noi nu ne intereseaza cele mai bune si ieftine ci ce ni se comanda si vad ca comenzile curg,bani sunt asa ca vom apara o natie moarta de foame si de lipsuri,sa traiti bine in Romania Educata,noi fecem orice, comenzi sa fie ,cea mai mare putere militara din UE ,va saluta !!!

28 septembrie 2021 7:01

Ianis Mitzotakis Cele mai bune si mai ieftine 4x4 militare sunt de fabricatie ruseasca, in caz ca nu ati stiut!

28 septembrie 2021 4:19

John Doua dintre cele mai bune blindate sunt Puma si Jaguar , produse in Romania. Dar asta Este America trebuie sa-si plateasca datoria, iar vasalii trebuie sa execute.

27 septembrie 2021 23:43

John Exact ce am comentat la un alt articol , banii veniti de la UE vor fi sifonati pe astfel de proiecte, banii trebuiesc obligatoriu sa ajunga afara, pun pariu CA la americani. Nu avem sosele , nu avem spitale , nu avem locuri de munca , dar cumparam arme si masini de teren, cu toate CA nu ne ataca nimeni.

27 septembrie 2021 23:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.