Biroul Executiv al PNL va fi format doar din liberali fideli lui Florin Cîţu, după ce opoziţia din partid nu a câştigat nicio funcţie. De asemenea, noua conducere este dominată de bărbaţi, fiind doar cinci femei liberale.

Unitatea din partid rămâne sub semnul întrebării date fiind rezultatele de la Consiliul Naţional de duminică, 26 septembrie, zi în care liberalii şi-au ales noul Birou Executiv, adică structura de conducere care reuneşte şeful partidului, prim-vicepreşedinţii, vicepreşedinţii şi alţi câţiva membri. În noul Birou Executiv nu există absolut niciun membru al echipei Orban. Cutuma din partid, fie că ne referim la vechiul PNL, fie la PDL, era că un număr redus de funcţii erau date către echipa perdanţilor, ca să existe o reprezentare şi a vocilor din cadrul minorităţii. La precedentele alegeri din PNL, echipa lui Orban a lăsat patru locuri de vicepreşedinte pentru patru liberali care nu erau alături de el – Dan Motreanu, Marian Petrache, Gigel Ştirbu şi Sulfina Barbu. Ulterior, după validarea Sulfinei Barbu în conducerea CNSAS, pentru funcţia vacantă a fost validat Cristian Buşoi, adică adversarul lui Orban de la Congresul din 2017.

Vasile Blaga, susţinător din umbră al lui Cîţu la acest congres, a amintit în cadrul unei reuniuni a PNL de la Oradea, în iulie, că după Congresul din 2011, în care a pierdut în faţa lui Emil Boc, ponderea obţinută, de 40%, s-a regăsit în noua conducere a partidului. „A câştigat dânsul, dar partidul a rămas unit, iar ponderea pe care am obţinut-o eu, patruzeci şi ceva la sută, s-a regăsit în viitorul Birou Permanent Naţional al partidului. Aşa trebuie să fie şi acuma. Acea teorie pe care o au unii în creier, că cel care câştigă ia totul, nu va face decât să fragilizeze partidul”, sublinia Blaga în urmă cu două luni. Blaga a vorbit, premierul a ignoratul sfatul unui lider cu experienţă de câteva decenii în politică.

Integral pe AdevărulComentarii

xyz Banii Europeni, alocati Romaniei prin acest PNRR, bani ce trebuiesc consumati in 5 ani, cf. tintelor precizate in plan, NU vor putea fi investiti – cu „guvernul meu” &Catu, deoarece : lipsesc firmele/companiile specializate si personalul necesar, banii Europeni nu pot fi matrasiti de clientela PNL& Catu, fiind riguros controlati de inspectorii Europeni, deci, acesti bani nu sunt atragatori pt mafia liberala si pt. orice alta mafie prietena. Nu se vor face nici un fel de reforme (trambitate de Catu&PNL&Johanis), doar niste CARPELI si LIPELI, asftel ca, peste 5 ani, Romania va restitui banii necheltuiti – din motive de incomptetenta si prostie. Succesuri !

28 septembrie 2021 9:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.