Scandalul dintre premierul Florin Cîțu și foștii parteneri de guvernare de la USR-PLUS a fost declanșat, oficial, de demiterea lui Stelian Ion de la Ministerul Justiției, după ce acesta a refuzat să emită avizul pentru adoptarea OUG privind programul „Anghel Saligny”, în vederea distribuirii a 50 de miliarde de lei către primari. Iar, pe data de 7 septembrie, toți cei șase membri ai Guvernului de la USR-PLUS și-au depus demisiile la Secretariatul General al Guvernului, lăsând Executivul într-o compoziție politică modificată de cea carea primit, în decembrie 2020, votul Parlamentului.

În aceeași zi, însă, toți cei 80 de senatori și deputați ai USR-PLUS au depus la Parlament un proiect de lege prin care vor să-i lase pe toți primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene, inclusiv ai PNL, fără bani. Mai exact, fără așa-zisele „pensii speciale” pe care acești aleși ar urma să le primească, atunci când vor împlini vârsta de pensionare. Aplicarea articolului din Codul Administrativ care vizează aceste pensii a fost prorogată de către Guvern, cu încă un an, printr-o prevedere existentă chiar în programul de guvernare achiesat și de USR-PLUS.

Iar, în Parlament, PNL, al cărui nou lider este, de sâmbătă, premierul Cîțu, va avea o mare problemă, odată cu depunerea acestui proiect de lege. Dacă liberalii o votează, își pun în cap toți primarii proprii. Dacă nu o votează, USR-PLUS va folosi acest refuz, pentru a-și construi un mesaj politic potrivit căruia PNL nu respectă promisiunile din campaniile electorale, potrivit cărora vor elimina toate pensiile speciale.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

xyz Banii Europeni, alocati Romaniei prin acest PNRR, bani ce trebuiesc consumati in 5 ani, cf. tintelor precizate in plan, NU vor putea fi investiti – cu „guvernul meu” &Catu, deoarece : lipsesc firmele/companiile specializate si personalul necesar, banii Europeni nu pot fi matrasiti de clientela PNL& Catu, fiind riguros controlati de inspectorii Europeni, deci, acesti bani nu sunt atragatori pt mafia liberala si pt. orice alta mafie prietena. Nu se vor face nici un fel de reforme (trambitate de Catu&PNL&Johanis), doar niste CARPELI si LIPELI, asftel ca, peste 5 ani, Romania va restitui banii necheltuiti – din motive de incomptetenta si prostie. Succesuri !

28 septembrie 2021 10:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.