Guvernanții și-au înoit promisiunile de a acorda sprijin pentru plata facturilor la energie, după scumpirile din ultima vreme.

Executivul ar urma să aprobe în această săptămână ordonanța de urgență care va acoperi un sfert din facturile la gaze naturale și energie electrică, pentru aproximativ cinci milioane de familii cu venituri medii. Măsura completează legea consumatorului vulnerabil prin care sunt ajutați doar cei cu venituri mici și foarte mici.

Ministrul energie a fost invitat de parlamentari să explice de ce s-au scumpit atât de mult energia electrică şi gazele. Virgil Popescu a explicat că nu este vorba doar de România, ci de o scumpire la nivel mondial. A promis însă din nou că va fi aprobată ordonanţa prin care vor fi sprijiniţi consumatorii care au cel mult 200 de kw pe factura lunară.

Integral pe ProTVComentarii

EINSTEIN Cf. Constitutiei Romaniei art.16 alineatul (1) " Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari." alin.(2) "Nimeni nu este mai presus de lege." Guvernul trebuie sa respecte prevederile constitutionale, si, sa contribuie la plata majorata a facturilor - pt absolut toti cetatenii consumatori casnici. In caz contrar, Guvernul lu' Catu, va fi bun de plata urmare unor procese in Tribunale, intentate de cetatenii discriminati la facturi.

28 septembrie 2021 11:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.