Declic organizează, joi, în faţa Ministerului Muncii, un protest prin care membrii comunităţii îi lansează o provocare ministrului demis al Muncii: ”Raluca Turcan, te provocăm să trăieşti cu salariul minim pe economie”. Membrii comunităţii vor depune şi o petiție semnată de 35.000 de persoane.

Protestul este programat de la ora 10.00. Pentru a atrage atenţia că salariul minim pe economie este insuficient, membrii Declic vor să alinieze 30 de coşuri de cumpărături pe trotuarul din faţa ministerului, câte unul pentru fiecare zi a unei luni, pentru a-i "arăta Ralucăi Turcan ce înseamnă cu adevărat să trăieşti cu doar 1.524 de lei”.

* ”Raluca Turcan pare că nu conştientizează ce înseamnă să trăieşti cu salariul minim. Aşa că o vom provoca să trăiască şi ea cu 1.524 de lei pe lună şi să ne spună cum i-ar împărţi, pe ce i-ar cheltui.
* Va reuşi să supravieţuiască sau îşi va mai lua un part-time pe lângă jobul de la minister, ca să-şi crească veniturile?!‘’ a declarat Anduţa Karetsou, campaigner Declic.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.