Șefa INSP, Adriana Pistol, a informat vineri că doar 1,3% dintre persoanele vaccinate s-au infectat cu Covid-19. Pentru cele mai multe dintre acestea fie nu trecuse timp suficient pentru a dezvolta imunitate, fie au fost confirmate la un interval de peste 120 de zile, adică peste patru luni după administrarea celei de-a doua doze, a explicat aceasta, în cadrul unei conferințe de presă.

"Din numărul total de cazuri confirmate până în prezent, postvaccinare cei care au făcut doar o singură doză s-au infectat într-un număr de 28.929 ceea ce reprezintă un procent de 0,54% dintre cele aproximativ 5,3 milioane de persoane vaccinate în România. 53,56% dintre aceştia s-au infectat în primele 14 zile după ce au primit prima doză, ceea ce ne permite să tragem concluzia că este foarte posibil că nu fusese timp suficient să dezvolte imunitate.

Dintre persoanele care au primit două doze de vaccin, 38.604 s-au îmbolnăvit, ceea ce reprezintă 0,72% din totalul persoanelor vaccinate. Acestea au fost confirmate la un interval de peste 120 de zile (peste patru luni) după administrarea celei de-a doua doze", a declarat Pistol, la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

Integral pe Digi24Comentarii

Oltean: va rog sa ma scuzati, as mai avea ceva de comentat, dar Nucleul Dur franco-german al EURO-poollii ma jeneaza la (ma fute printre) amigdale, întrucât mi-a penetrat laringele si acum a ajuns la epiglota, pe care urmeaza a-mi ejacula "fonduri" pe care ar trebu sa le "absorb" pe esofag!

9 octombrie 2021 22:59

Singapore : Cu o rată de "vaccinare" de 83%, orasul înregistrează un record de contaminări și decese Covid-19: DPA informează că Singapore se confruntă cu peste 3.400 de cazuri noi de contaminare cu noul coronavirus, și nouă decese înregistrate, marți, în condițiile în care, rata de vaccinare a atins 83%, potrivit Știripesurse și Agerpres.

9 octombrie 2021 22:55

Vaccinat și infectat. Subprefectul județului Timiș Ovidiu Virgil Drăgănescu a recunoscut că are Covid a doua oară, deși e vaccinat. Dacă nu s-ar fi testat, bazându-se pe vaccin, acum ar fi infectat toată Timișoara.

9 octombrie 2021 22:53

Oltean: 76% dintre decesele recente de Covid din Vermont au fost ale unor persoane „complet vaccinate” "protejate" & "imunizate" ("primitivii" la coada clasamentului cu un jalnic 24%, n.m.)!

9 octombrie 2021 22:39

bijbok Eu o fut in cur pe sefa insp. O ung la gaoz cu lapte de cprp doina si i=o indes!

9 octombrie 2021 20:00

Erată citește „cum că” acolo une lipsește „că”. Scuze!

9 octombrie 2021 19:22

PROST ești TU, oltene! Există un străvechi dicton vehiculat în justiție, dar și în materie de înțelepciune: „Audiatur et altera pars”. S-ar putea să afli informații sau argumente la care nu te-ai fi gândit. Tipul de judecată cum, dacă cineva nu e de acord cu tine, ecce neapărat un prost ecce specific persoanelor limitate în gândire, care se cred atotștiutori și cumplit de inteligenți. Ei bine, tocmai ăștia suferă mai abitir de sindromul/efectul Dunning-Kruger. Se cred adică mult mai deștepți decât ecce! Mai de-a dreptul spus, niște spălați pe creier de către un anumit tip de propagandă. Mai bine ai pune mâna să citești „literatura” Covid și din perspectiva „altera pars”. Poate nu devii un antivaccinist convins, dar nu le-ai mai dori moartea celor ce nu gândesc ca tine deoarece au, poate, lecturi diferite de ale tale. Eu, de exemplu, îți urez sincer să ai un sistem imunitar bun, care să facă față efectelor adverse al vaccinurilor experimentale anticovid.

9 octombrie 2021 19:19

Oltean Vaccinul nu este un panaceu universal. Este calea de a scapa viu daca te infectezi si, de asemenea, de a reduce la minim posibilitatea infectarii. Deci - vaccinativa, cei care aveti macar un pic de creier, dar respectati si celelalte reguli - masca, distantare, evitare aglomeratii. Lasati pe cei care ignora vaccinul sa se sufoce in liniste.Se va reduce numarul prostilor din tara noastra.

9 octombrie 2021 17:19

Pardaillan "doar 1,3%" ce magari sunteti bagamias pula in gura voastra! doar 1,3% este foarte mult cand sustii ca-s vaccinati bai capete de pula.

9 octombrie 2021 14:22

Digi 24,5 Să mori tu, pizdoacă din moțul INSP? Cum îți „esplici” atunci că un focar Covid format din 7 cadre medicale de la spitalul din Onești erau TOATE vaxcinante?! Și mai ziceți, de asemenea, că vaccinul protejează împotriva cazurilor grave. Se înregistrează însă mii de decese ale vaccinaților la nivelul SUA, al Marii Britanii sau al UE. Uite că și la noi, chiar zilele astea, o asistentă de la spitalul din Sușava a decedat la patru zile după ce s-a supraimunizat cu doza a treia! Numărul total al deceselor din rândul vaccinaților din Românica constituie însă un secret de stat mai bine păzit decât Tezaurul Băncii Naționale a României aflat la Londra... N-așa că mințiți de îngheață Marea Neagră, tovarăși? Uite d-aia nu aveți credibilitate și evită românii să devină OMG-uri ( Organisme Modificate Genetic). Plus ghinionul că mulți dintre „proștii” de nevaccinați, unii chiar medici de mare calitate, nu sunt spălați pe creier de propaganda vaxxerilor stipendiați în fel și chip de Big Pnarma. Se mai și informează nenorociții sistematic despre dezbaterile și descoperirile științifice privitoare la Covid.

9 octombrie 2021 0:00

Hai, NU SE POATE, zii tu ca sa moara mata (la ATI, cu masca pe bot, n.m.) ca PANDEMIA vaksseristilor "imunizati" si "protejati" din Israel e tot de 1,3% - sa crapi tu cu toata familia ta de MEDIA-avortoni cu tot ca 1,3%! Cu respect, Paulus

8 octombrie 2021 23:41

AUUUU! Potrivit lui madam Pinochio asta de Românica, românașii meoritici ecce nemuritori la Covid!!! Vaccinează-te, neamule, și vei cunoaște tenerețea fără bătrânețe și „moartea pre moarte călcând”! „Proștii ăia de Israelieni dau publicității statistici potrivit cărora 95% din pacienții internați la ei în spitale (și ce spitale, neamule) ar fi persoane vaccinate complet, peste jumătate chiar și cu cea de a treia doză, iar restul de fo 15% nevaccinați dau restul de 5% spitalizîri!!! Păi ăștia or fi nebuni la cap să publice asemenea date, ori spun adevărul? Păi adevărul ecce că, cu cât proporția de vaxcinați ecce mai mare, cu atât și cea vaxcinaților reinfectați ecce mai mare. Așe se împlântă și în Românica. Capitala Bucale, cea mai vacinată zonă di la noi are și cel mai mare număr de infectări. Pe măsură ce ponderea vaccinării trece binișor de 50%, se va vedea că ponderea vaxcinaților reinfectați o va depăși simțitor pe cea nevaccinaților infectați. Nu știu la ce folosește pedalatul ăsta pe ideea că pe proștii de nevaccinați îi așteaptă gropile din cemetir, iar pe vaxcinați, ca în raiul Iislamului, nu mai știu câte zeci de fecioare în călduri de fiecare căciulă, pardon, turban! Uite, de-aia nu vă mai crede lumea. Că mințiți la greu. Chiar și atunci când veți spune curatul adevăr, nu veți mai fi crezuți.

8 octombrie 2021 20:03

Ecce Kur Rupt, sodomitul de serviciu al P$D, șobolan lelinist cu trecut comunist Aș suge-o pulă sovietică.

8 octombrie 2021 19:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.