Procurorii anticorupție au deschis un dosar penal după de au analizat rezultatele verificărilor făcute de Corpul de Control al Primului Ministru la Institutul Național de Boli Infecțioase profesor doctor „Matei Balș”. Este vorba despre un dosar care se referă la modul în care a fost semnat un contract cu o firmă care ar fi trebuit să asigure intervenția în caz de urgență, cu toate că nu avea aviz de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

DNA a început, conform jurnaliștilor de la Adevărul, urmărirea penală, in rem, în dosarul deschis după sesizărea făcută, în martie, de primul ministru Florin Cîțu. Acesta a trimis Corpul de Control la Institutul „Matei Balș” în urma incendiului din data de 29 februarie, izbucnit într-un salon în care se aflau internați bolnavi de COVID-19.

În urma incidentului, au murit 20 de pacienți. Dintre aceștia, patru au murit pe loc, în timp ce restul de 16 au murit în perioada imediat următoare, ca urmare a problemelor provocate de faptul că au fost deconectați de instalațiile de oxigen pentru prea multă vreme.

Integral pe GândulComentarii

Nae Dar de ce atata "graba" cu deschiderea dosarului , nu au trecut decat 8 luni ! Probabil prin august 2022 va fi deschis un dosar pentru incendiul de la Constanta !

10 octombrie 2021 22:49

nea corectu Ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha.Exista indicii de coruptie?Ha-ha-ha-ha-ha-ha...samd.

9 octombrie 2021 8:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.