Tatăl Alinei Mungiu-Pippidi, profesorul universitar Ostin Mungiu, a murit în noaptea de duminică spre luni.

Ostin Mungiu a avut de-a lungul timpului mai multe probleme cu inima, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Sâmbătă, 16 octombrie, profesorul UMF ar fi împlinit 80 de ani.

Ostin Mungiu a fost unul dintre cei mai respectați profesori ai Medicinei ieșene iar cercetătorul era specializat în tratarea durerii.

Profesorul UMF Ostin Mungiu era tatăl regizorului Cristian Mungiu și al analistului politic Alina Mungiu-Pippidi.

Ce spunea Ostin Mungiu despre cei doi copii ai săi
"Eu mi-am crescut copiii în ideea să facă până la urmă ce le place. Au pornit pe alte căi, pentru că eram în comunism şi nu puteai face ce voiai. Fiica mea (n.r. – Alina Mungiu-Pippidi) a făcut mai întâi Medicina, pe care a terminat-o ca şefă de promoţie, pentru ca după aceea să vireze, să-şi ia doctoratul în psihologie şi să facă psihologie politică, acum fiind profesor de democraţie la o universitate din Berlin.

Fiul meu a făcut întâi Filologia, pentru ca, după aceea, găsind o oportunitate, să încerce la regie. Când mi-a spus că se duce acolo i-am spus că nu am nimic împotrivă, dar că sunt puţine locuri şi s-ar putea să aibă puţine şanse.

Mi-a spus să-l las să încerce. "Sigur că te las, te susţin cât pot". Şi iată că a dat şi a luat. După doi ani a început să se întreţină singur, colaborând cu regizori celebri care i-au şi dat recomandări, pentru că au fost încântaţi de el.

Mergând pe urmele lor, a ajuns la Cannes de patru ori în zece ani. Sigur că sunt mândru de ei şi de nepoţii mei", spunea Ostin Mungiu, recen, potrivit adevarul.ro.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.