Spitalele de pediatrie au secțiile speciale Covid ocupate, însă școlile nu trebuie închise, afirmă la unison trei medici pediatri, care militează pentru vaccinarea populației generale.

Medicul Alexandru Ulici, managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, a declarat în cadrul unei dezbateri că închiderea școlilor nu ar reduce numărul de îmbolnăviri, iar dr. Mihai Craiu a menționat că a asistat în medie la un caz de tentativă de suicid în rândul copiilor mari și adolescenților pe săptămână de când a început pandemia.

Mihai Craiu: Atâtea tentative de suicid câte am văzut la copiii mari de când a început pandemia nu am văzut în 30 de ani

„Trebuie să știm sigur două lucruri: că închiderea școlilor are efect psihosocial și regresiv asupra copiilor mici. La adolescenți crește de trei aptru ori numărul de cazuri de depresie și anxietate și a tentativelor de suicid. Eu ca doctor de urgențe pediatrice pot să vă spun că atâtea tentative de suicid câte am vazut la copiii mari de când a început pandemia nu am vazut în 30 de ani de meserie. Deci se întâmplă ceva cu sufletul copiilor.

Integral pe HotnewsComentarii

Iulia Roşca: consecinta e ca eu astept cu sufletul la gura ARESTAREA, JUDECAREA si DECAPITAREA CRIMINALILOR care AU ÎNCHIS scolile anul trecut! Cu respect, I.R.

11 octombrie 2021 22:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.