Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Dacian Cioloș să formeze guvernul, dar sunt slabe șanse ca liderul USR să strângă o majoritate în Parlament. Acest lucru ar însemna ca liberalii să cedeze poziția de premier, PNL-ul condus de Cîțu să-și umilească liderul proaspăt ales, iar președintele unui partid de puțin peste zece la sută în sondaje să conducă România. Puțin probabil.

Nominalizarea pare pur formală, o propunere făcută doar pentru a reveni ulterior din nou cu varianta Cîțu sau alt lider PNL. După mandatul de premier din 2016, relațiile lui Dacian Cioloș cu liberalii și cu șeful statului s-au răcit considerabil. Comportamentul lui Cioloș din campanie i-a ostilizat pe mulți liberali iar ieșirea/ scoaterea USR de la guvernare a alterat pe termen lung relația dintre cele două partide.

Apoi, să nu uităm ce am văzut totuși cu ochii noștri în aceste zile: Florin Cîțu și Klaus Iohannis au atacat mai mult USR decât PSD. Au încercat să-l scoată drept principalul responsabil de aruncarea României în criză politică. Prin urmare, este foarte greu de crezut că liberalii și șeful statului au revenit brusc la sentimente mai bune față de Cioloș și USR și că abia așteaptă acum să-l vadă instalat premier la Palatul Victoria.

Integral pe G4media.roComentarii

Robert Sighiartau, distins pastor penticostal, deputat PNL As da o muie unui postac citist. Acum!

12 octombrie 2021 3:32

Fute repede un sobolan negationist! Acum! .

11 octombrie 2021 22:39

Dan Tăpălagă Cine este Dacian Cioloș? Fost premier „tehnocrat” al României, demis de români la alegerile din decembrie 2016 pentru incompetență, în prezent președinte al partidului neo-bolșevic vaccinist USR și șef al grupării neo-comuniste Renew Europe, care militează pentru transformarea Europei într-o zonă liberă pentru homosexuali, lesbiene și alti disforici (descreierati) de gen.

11 octombrie 2021 21:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.