Gazetarul Cristian Tudor Popescu se declarată surprins de desemnarea lui Dacian Cioloș drept premier de către președintele Iohannis. Într-un editorial semnat în Republica, el subliniază că nominalizarea a suferit o „umilință supremă” pentru PNL, dar pentru Cioloș poate fi „o treaptă care să se rupă cu el și USR”.

„Alegerea lui Dacian Cioloș de către președintele Iohannis m-a surprins oarecum și pe mine. Mă gândeam la o altă soluție, comparabil de surprinzătoare, și anume Kelemen Hunor, propunerea UDMR. Dar opțiunea Cioloș este, formal, logic, perfect acoperită pentru președinte”, precizează gazetarul.

El argumentează că desemnarea este logică având în vedere că primele două partide ca număr de parlamentari, PSD și PNL, nu au făcut nicio propunere, iar USR face parte din majoritatea care a dărâmat guvernul Cîțu prin moțiune.

Integral pe LibertateaComentarii

(anti-)Cristian Tudor Popescu: La UM Digi TV, în urmă cu trei ani, cancelarul cu față de porțelan al Austriei, cum era poreclit Sebastian Kurz, un băiețaș ieșit din eprubetele BBB ( Belim Bulla Betăr, n.m.), amenința România cu retragerea firmelor austriece dacă nu li se oferă noi favoruri (bine era să le retragă!, în frunte cu OMV și BCR!) și ne dădea lecții de anticorupție. Trei ani mai târziu (mai ieri-alaltăieri, n.m.) individul este prins de procurorii anticorupție din țara lui cu corupția nu numai în gură dar și în buzunare ...

11 octombrie 2021 23:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.