Alegerea lui Dacian Cioloș de către președintele Iohannis m-a surprins oarecum și pe mine. Mă gândeam la o altă soluție, comparabil de surprinzătoare, și anume Kelemen Hunor, propunerea UDMR. Dar opțiunea Cioloș este, formal, logic, perfect acoperită pentru președinte.

Ordinea partidelor în funcție de voturile obținute în alegerile de anul trecut este PSD, PNL, USRPlus, AUR, UDMR. PSD a venit fără propunere de premier la Cotroceni – vrea alegeri anticipate. PNL nu l-a propus pe Cîțu, întrucât nu consideră că dispune de o majoritate. Deci, cel mai votat dintre partidele care au propus un premier rămâne USRPlus. Mai mult, USRPlus face parte dintre partidele care au votat moțiunea de cenzură pentru demiterea guvernului Cîțu – prin urmare ar avea, cel puțin teoretic, șanse la a strânge o majoritate generatoare a unui nou guvern.

Din punctul de vedere al socotelii capitalului de imagine însă, PNL pierde considerabil în urma gestului lui Iohannis. Nu numai că este lăsat pe dinafară Florin Cîțu, nu numai că premierul propus nu e de la PNL, dar, umilința supremă, e de la USRPlus, cu care liberalii tocmai au hotărât că nu vor mai guverna neam, deoarece pluseriștii au votat moțiunea de cenzură.

Integral pe RepublicaComentarii

noi Dle. Ciolos, în final, te rog sa nu uiti sa-i transmiti lu' alde unchiu-tau (securistul ceausist, n.m.) si lu' penalu' ala de Bivolaru calde salutari din parte lu' alde "noi"!

12 octombrie 2021 21:57

noi Dle. Ciolos, vreau sa te rog sa ne binecuvintezi si pe noi cu ceva EURO-bulangi elghebete-xyzq, ca sa se "casatoreasca" si ei si sa poata pune laba pe niscaiva HOMO-copii, sa-i "educe" sexual, ca sa se mai dumireasca si prichindeii nostri cum sta treaba - SUCCES!

12 octombrie 2021 21:55

noi Felicitari, dle. Ciolos, vei fi viitorul Presedinte al Romaniei, pt sacrificiul facut de dvs., si de USR, ati parasit barca puterii si a functiilor grase, numai pt binele romanilor - sa-l dislocati pe acel Catu de sinistra amintire. Dle. Ciolos, trebuie sa actionezi, acum, urgent, pe urma miliardului de lei, scos de acest Catu din rezerva Guvernului, fara control, fara desinatie precisa, Succes!

12 octombrie 2021 19:12

ciclop daca prin casele cumparate - "ghinion" din meditatii gaseste un dram de demniatte si onoare sa le foloseasca in interes propriu = DEMISIA DE RUSINE NU DE ONOARE !!!

12 octombrie 2021 18:37

ciclop ce film ne povestea . Si ar trebuie sa explice cati infectati si morti isi asuma !!! si cate medicamente si echipamente medicale se pot cumpara din banii pe care ii datoreaza inca statului roman: meditatii,intermedieri de adoptii de copii pentru straini, bani necuvenit din chirii pentru casele pe care justitia a stabilit ca a fost luate ILEGAL = FURATE , plimbari cu muierea cu avioane de lux si naveta saptamanala Sibiu - Bucuresti !!

12 octombrie 2021 18:35

ciclop si ar trebui ca presedintele part time, primul navetist al tarii, primul schior al tarii, primul glofer al tarii si cel mai "tinichelat"om al tarii sa ne explice din ce film ne povesrta cand spunea , cu gura pana la urechi

12 octombrie 2021 18:26

ciclop si ar trebui ca presedintele part time, primul navetist al tarii, primul schior al tarii, primul glofer al tarii si cel mai "tinichelat"om al tarii sa ne explice din ce film ne povesrta cand spunea , cu gura pana la urechi

12 octombrie 2021 18:25

ciclop domnule CTP, cand a fost votata nemtalul k.w. iohannis toata lumea a rasuflat usurata : gata , l-am apucat pe dumnezeu de picior dar "ghinion, pas cu pas " ne-am lamurit ca de fapt L-AM APUCAT PE DRACU DE PICIOR , acum nu avem decat sa scuipam in san, sa spunem piei drace , du-te pe pustii , pe aici sa nu mai vii si sa ne facem crucea mare ca e dracu batran si l-am bagat pe in seama !!"ghinion"

12 octombrie 2021 18:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.