Primele stocuri de vaccin gripal aproape că s-au epuizat deja în farmacii, în unele dintre ele vaccinul fiind în acest moment de negăsit. Este un fenomen care se repetă în fiecare an, la finalul lunii septembrie - prima jumătate a lunii octombrie. Între timp, prima tranșă de vaccin gripal care va fi administrat gratuit în cabinetele medicilor de familie persoanelor din categoriile cu cel mai mare risc de îmbolnăvire a ajuns săptămâna trecută în țară și urmează să fie distribuită în cabinetele medicilor de familie zilele acestea. Interesul pentru vaccin este mare, încă de săptămâna trecută, de când Ministerul Sănătății a anunțat că primele doze gratuite au ajuns în țară, telefoanele medicilor de familie sunând în continuu pentru programări.

De ce nu trebuie să ne grăbim însă cu goana după vaccinul gripal și care este perioada optimă pentru administrarea acestuia?

Gindrovel Dumitra, unul dintre cei mai cunoscuți medici de familie din România și coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naţionale de Medicina Familiei, a explicat pentru HotNews.ro care este perioada ideală pentru administrarea vaccinului gripal, la ambele categorii cărora li se adresează vaccinul - persoanele din categoriile vulnerabile - cu risc mare de îmbolnăvire, care îl primesc gratuit, și persoanele sănătoase - cărora vaccinul le este la fel de recomandat și care îl pot cumpăra din farmacie.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.