Valul patru al pandemiei de coronavirus, mult mai agresiv decât toate celelalte de până acum, pune o presiune uriașă pe întreg sistemul medical din România, iar numărul persoanelor infectate crește cu o rapiditate alarmantă. Din nefericire, sunt înregistrate, în fiecare zi, din ce în ce mai multe decese, iar una dintre sintagmele des folosite este aceea că nu există, încă, un tratament miraculos pentru COVID-19.

Specialiștii sunt de părere, însă, că o vaccinare și o testare masivă a populației ar fi fost o ”armă” redutabilă în fața asaltului declanșat de tulpina Delta a coronavirusului. Medicii resimt, din ce în ce mai mult, toată această presiune indusă de numărul foarte mare de pacienți infectați. Oboseala, epuizarea fizică și psihică, lupta permanentă pentru salvarea vieții pacienților aflați în stare critică, personalul redus numeric, toate acestea oferă un tablou al unei bătălii care, deocamdată, nu a ajuns nici măcar la un ”armistițiu” cu dușmanul nevăzut și nemilos COVID.

Laura Zarafin, medic primar ATI la Spitalul Colentina din București, a mărturisit, într-un interviu pentru Gândul, cât de critică a ajuns situația din secțiile de Terapie Intensivă, unde pacienții se luptă pentru fiecare respirație, iar în ochii lor se văd panica și disperarea.

Integral pe GândulComentarii

Păi, da, așa ecce, dar de ce nu spune și cauza? Vă spun eu, deoarece puțini doftori din Românica mai au „prostul obicei” să citească tot ce ecce nou în meseria lor! Nenorocitul de SARS-CoV-2 intră prin căile respiratorii superioare și, după ce timp de 5 zile se tot înmulțește acolo, năvălește în plămâni. Din acest moment, Dumnezeu cu mila! Tovarășii doctori, mai ales ăia din MS (moțul sănătății), care stabilesc strategiile anticovid, ar fi trebuit să fi orientat eforturile ( ȘI BANII!) NU spre vaccinuri experimentale, ci spre tratamentele antivirale preventive, care să stopeze infectările la nivelul gâtlejurilor umane, nu la plămâni, sânge și creieraș, într-un cuvânt spre ATI, unde, de fapt, se toaletează morții. Iar, după cum a dezvăluit un medic dizident, prste leafa plătită de stat pentru o toaletare ar fi de 30.000 de euroi!! Dacă această zicere o fi adevărată, nu ne mai facem bine în vecii-vecilor ca specie! Pe de o parte, deci, masca de pe bot ca barieră iluzorie, pe de altă parte, divinul îndemn doftoricesc „lăsați bolnavii să ajungă la mine!” Mai e și cestiunea vaccinului, care face vraiște sistemul imunitar natural și degradează grav calitatea sângelui, reducându-i acestuia fluiditatea (de aci apariția cheagurilor), dar și perturbarea funcțiiei oxihemoglobinei de a transporta oxigenul din plămâni la creier. De aci „setea de aer” și exploziile de oxigen din spitale. Totul, din cauza incorectei abordări a bolii Covid. Adică pe dos de cât ar trebui.

14 octombrie 2021 4:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.