Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, susţine că recenta investigaţie a jurnaliştilor Recorder, care au dezvăluit cum obţine Biserica bani publici şi modul în care fondurile sunt cheltuite, vizează, „camuflat sub umbrela bunelor intenţii”, lovirea în imaginea publică a Patriarhului Daniel.

„Material destinat unui scop jalnic, prost camuflat sub umbrela bunelor intenţii, anume lovirea în imaginea publică a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române. (...) În material se foloseşte masiv tactica inoculării unei mari suspiciuni, a amorsării unui subiect-bombă, care poate fi perceput astfel doar pentru că în conţinut este introdus numele unei persoane foarte importante. Tactica aceasta vicleană e veche, dar încă eficace, întrucât rezervele sociale de credulitate, prejudecată şi ignoranţă în sfera unor anumite probleme sunt inepuizabile”, a transmis Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei susţine că investigaţia Recorder îi vizează pe cei care nu au „o idee clară” despre Patriarhul Daniel, care nu cunosc „onestitatea sa profundă” şi care nu ştiu beneficiile pe care activitatea Bisericii le aduce societăţii.

Integral pe AdevărulComentarii

Oltean Caut pe acest site un euro-"partener" (homo-)sexual din Banie, cu care sa manânc împreuna seminte de dovleac la meciurile lu' U-Craiova.

13 octombrie 2021 23:04

Oltean Daca taceai, filozof ramaneai. Se stiu si de catre altii de multe tertipuri de a obtine bani pentru biserici. Asta din cauza ca, spre deosebire de alte culte, in BOR enoriasii contribuie cu bani foarte putini, sau, chiar cu nimic (majoritatea). Aici ar trebui sa ntervina chiar BOR, ca sa conditioneze credinciosii sa cotizeze, exact ca in Vest.

13 octombrie 2021 21:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.