Mii de credincioşi sunt prezenţi chiar acum la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde o sărbătoresc pe Cuvioasa Parascheva, considerată "Ocrotitoarea Moldovei". Slujba Sfintei Liturghii începe, în jurul orei 9.30, iar cei prezenţi trebuie să respecte şi un set de reguli stricte pentru a preveni infectarea cu SARS COV 2. Incidenţa cazurilor în municipiul Iaşi este în acest moment 10,17 la mia de locuitori.

Astăzi este mare sărbătoare pentru întreaga suflare ortodoxă. Credincioșii o sărbătoresc pe Cuvioasa Parascheva, considerată "Ocrotitoarea Moldovei", iar mii de oameni sunt asteptati la slujba.

Dacă înainte de pandemie mergeau la sărbătoarea de la Iași peste 200.000 de pelerini, până acum puțin peste 50 de mii de credincioși s-au încumetat să treacă pe la raclă.

Pelerinii trebuie să poarte masca de protecţie, iar cei care nu au primesc din partea organizatorilor. Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată, începând cu ora 9.30, pe un podium amplasat pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

În zonă vor fi amenajate culoare de acces pentru cei care vor dori să participe la slujbă şi care, în număr restrâns, vor putea să intre în spaţii delimitate, astfel încât să nu se creeze grupuri mari de persoane şi să se poată păstra distanţa recomandată de autorităţi.

Slujba va putea fi urmărită şi de la distanţă pe câteva ecrane de mari dimensiuni amplasate în această zonă.


Comentarii

Lulu Prosti, prosti, dar multi mai !!! Asteapta minuni de la cadavre si saruta hoituri !!! Ce alta tara dezvoltata mai face asa ceva??? Astea sunt ramasite ale paganismului !!!

16 octombrie 2021 10:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.