Iarna care se apropie cu pași repezi va fi una de groază pentru majoritatea populației, din cauza facturilor imense la gaze și energia electrică care vor veni. Va fi o iarnă a supraviețuirii pentru mulți dintre români, în condițiile în care ajutoarele pe care Guvernul vrea să le acorde se transformă, pe zi ce trece, într-o glumă proastă.

În schimb însă, furnizorii de gaze nu se joacă și vin în piață cu oferte-șoc. Acestea încep să frizeze absurdul, pentru că valoarea unei facturi a ajuns să depășească chiar nivelul salariului mediu net pe economie, care a fost în iulie de 3.545 ( 5.780 brut), conform ultimelor date comunicate de INS. Așa că Dumnezeu cu mila în această iarnă. Promisiunea Guvernului că „nimeni nu va fi lăsat în urmă” se transformă în scapă cine poate.

Efectul acestor prețuri imense, care vor îngenunchea milioane de români, va fi că cei ale căror locuințe sunt branșate la sistemul de termoficare vor ține mai mult închise caloriferele, iar alții vor renunța la centralele termice pentru a se întoarce înapoi la încălzirea pe lemne. Chiar dacă și acestea s-au scumpit, rămân încă cea mai ieftină sursă de încălzire. În schimb, pentru multe dintre companii, acest gen de facturi înseamnă direct falimentul, generând un mare val de șomeri. Sunt lucruri despre care Guvernul preferă să nu vorbească acum.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.