Medicii din spitalele COVID nu înțeleg de ce tratamentul inovator nu a ajuns în niciun spital din țară, deși aceste medicamente, la care România a oferit pacienți pentru studiile lor clinice, au ajuns în alte state europene. Marți, Italia a oferit României 5.200 de astfel de flacoane.

„Nu știu de ce Ministerul Sănătății nu a obținut niciun tratament pe bază de anticorpi monoclonali. Nu l-a plătit? Nu l-a cerut? Habar n-am de ce nu a ajuns în niciun spital din țară?”, își declară surpriza doctorul Cătălin Apostolescu, de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.

Într-un dialog purtat cu Libertatea, medicul confirmă că, din experiența dobândită în timpul studiilor clinice, la ora actuală, „tratamentul cu anticorpi monoclonali este cel mai eficient din toate cele folosite până acum în cazurile de COVID”.

Integral pe LibertateaComentarii

@ Paulus @despre una...(2) Cei vaccinați contra covid și pentru a avea imunitate, NU sunt purtători ai bolii, ai înțeles? Sau trebuie să-ți scriu cu majuscule? Iar acea imunitate NU e perfectă contra covid, pentru că virusul a avut niște mutații care l-au făcut mai letal și mai agresiv, dar, cei vaccinați pot trece peste infectarea cu covid mult mai ușor și ceea ce e esențial supraviețuiesc, deci nu crapă ca să dea ortul popii. Ce mai vrei decât așa mură-n gură? Tu ai capacitatea de discernământ? Sau ești complet îndobitocit de răspândirea stalinismului în curul gol? Dacă în unele țări avansate ale lumii, acolo Ministerul Sănătății a aprobat sau a anulat anumite vaccinuri pentru populație, asta NU s-a întâmplat la noi în România, din păcate. Încearcă să înțelegi cele explicate de mine, dacă poți și te scremi o iotă. Succes!

16 octombrie 2021 22:12

@ Paulus @despre una...(1) Măi nene, tu ești foarte ușuratic, ești nu numai naiv, ești puțin la minte. Nu știu de unde ai tu date cum că ivermectina e folosită pe scară largă și cu succes acolo unde zici tu, pentru că NU există ceea ce afirmi tu acolo. Dacă tu ai obținut datele respective din presa moscovită de la Kremlin sau de la Beijing, sau din Pravda sau de la Radio Erevan sau Radio Șanț, e explicabil, dar asta NU înseamnă că e și real. Eu am explicat clar ce e cu ivermectina și ce e cu acest tratament bazat pe anti-corpi monoclonali, mai repet și pentru tine idată, că văd că ești surd de amândoi ochii, tratamentul e unul de succes aplicat pentru bolnavii de covid aflați în stadii incipiente ale bolii sau stadii avansate, unde a dat rezultate bune, iar exemplul cu Donald Trump e cât se poate de real, plus că individul s-a vaccinat ulterior și cu vaccinul Pfizer. Ai toate datele aici, iar tu care te pretinzi atoateștiutor, poate te duce mintea să accesezi presa nord-americană pă net, și dacă știi o boabă de engleză, vei vedea că am perfectă dreptate.

16 octombrie 2021 22:11

Paulus @despre una..: Citez din articol: „Nu știu de ce Ministerul Sănătății nu a obținut niciun tratament pe bază de anticorpi monoclonali. Nu l-a plătit? Nu l-a cerut? Habar n-am de ce nu a ajuns în niciun spital din țară!”, își declară surpriza doctorul Cătălin Apostolescu, de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș" - daca însa stii tu dece, atunci dute si-i spune si lu' Apostolescu, sa stie si aia dela M. Bals ce stii tu.

16 octombrie 2021 7:47

Paulus @despre una..: Măi băiete (trec peste înjurii într-o primă fază) e neesential ce cred eu despre IVERMECTINA, incomparanil mai important e ca acest leac e utilizat pe scara larga si cu succes în SUA, India, Brazilia & al.. Vaccinarea si/sau waxinarea RNAm în timp de epidemie e INTERZISA, pâna acum nu s-a mai facut asa ceva (pe oameni) - dece oare? Transformarea oamenilor în zombies (purtatori = surse de contaminare colectiiva) prin waxinare e aberanta - de aici si rap. de proportionalitate dintre nr.de cazuri si nr. de waxinati. De aici si presiunile (ilegale) împotriva newaxinatilor sa se alature turmei. Încolo, dece crezi tu ca peste 50% din cadrele medicale din SUA si de aiurea refuza sa se "imunizeze"? Si: dece se utilizeaza serul cu antic.monocl. în mod curent în spitalele din UE (cf. presei românesti) mai putin în România?

16 octombrie 2021 7:40

Despre una, despre alta (2) În unele țări civilizate avansate, după constatarea efectelor secundare la anumite vaccinuri, unele dintre aceste vaccinuri au fost interzise administrării în masă pentru populație, punându-se accentul pe vaccinurile care au fost cele mai eficiente contra bolii, iar acele vaccinuri au fost lăsate pentru admninistrarea în masă la populație, e vorba despre serurile Moderna și Pfizer. Astra-Zeneca și Johnson and Johnson au fost interzise acolo, tocmai pentru a se proteja populația, dar tot acolo lumea NU s-a vaccinat în totalitate, așa că acolo din cauza temerii și a neâncrederii dar și a dezinformării propovăduite fie de anumiți indivizi cu o oarecare notorietate, fie de idioți, așa că lumea acolo încă nu s-a vaccinat și există opoziție contra vaccinării. Uite în SUA de exemplu, situația e dramatică, deși procentajul celor vaccinați e destul de mare, incidența de răspândire a bolii e mare și victimele sunt multe, așa cum e și-n România, unde procentajul celor vaccinați e totuși mic comparativ cu populația țării. Soluția e numai una, vaccinarea, altfel, pregătirea colivei, pentru că altă alternativă NU există. Cumpărarea tratamentului cu anti-corpi monoclonali, de către guvernele țărilor lumii, este totuși redusă în opinia mea, tocmai pentru că cea mai eficeientă măsură contra virusului e vaccinul, apoi pentru că guvernele țărilor lumii au dat munți de bani pentru cumpărarea de vaccinuri, dar și pentru că-n ultimul rând acest tratament cu anti-corpi monoclonali, nu e încă definitivat ca studiu și nici nu e aprobat la nivel mondialist sau în fiecare țară a lumii după caz. Tu acolo unde belești bula bettăr, te-ai vaccinat? Sau ai halit ivermectină? Du-te dracului de imbecil idiot!

16 octombrie 2021 2:07

Despre una, despre alta (1) Băi Paulus, tu ai mult căcat în cap, tu ești conștient de asta? Băi răspândacule imbecil, tu știi ce e aia ivermectină? Sau te caci pe gură și din degete aci, ca să-ți dai importanță, pe când tu ești de fapt un imbecil idiot? Ivermectina este un medicament destinat animalelor patrupede copitate pentru eliminarea de viermi intestinali. Găselnița asta cu tatamentul cu anticorpi monoclonali, nu e nici ascunsă și nu e nici evitată, este un tratament medical care ajută mult la recuperarea bolnavilor de covid aflați în stadii incipente ale bolii sau în stadii ceva mai avansate. Donald Trump care era președinte al SUA la momentul când a fost muit de covid, a beneficiat de acest tratament într-unul din spitalele de elită ale armatei americane, și-a revenit din boală care la el a fost într-un stadiu incipent, a fost recuperat din boală, dar, același Donald Trump s-a vaccinat ulterior cu vaccinul Pfizer, ca imunitatea lui personală să fie una deplină. Ce-ți spune asta ție, cap de lemn? Realitatea e că vaccinurile de imunizare sunt prima și cea mai eficientă măsură medicală contra virusului. Din păcate, efectele secundare reduse ca număr comparativ cu numărul celor vaccinați, deci acele efecte secundare au fost fatale pentru nefericiții care au murit din aceste cauze, dar aceia fie au avut co-morbidități, fie au fost decficitari și mai sensibili la organism.

16 octombrie 2021 2:06

Cicione Radu Visteria este goala. Au furat banii.

15 octombrie 2021 23:12

La urma urmei, si IVERMECTINA a fost blocata de EXACT ACELASI euro-group-infractional, e atât de (uimitor) de simplu, încât te apuca greatza ca NICIO publicatie nu a pronuntat înca pâna mai alaltaieri expresia "anticorpi monoclonali" pâna când, pe filiera NATO, iata, blocajul a fost strapuns, asa e?! Cu respect, Paulus

15 octombrie 2021 17:54

Bine, dar asta e treaba DIICOT-ului, nu?! Dupa cum decriptarea CONFLICTELOR DE INTERESE (de ex. dintre producatorii de vaccinuri si de "vaccinuri" si cei de SERURI si de medicamente) care nasc blocajele si anomaliile de aprovizionare e de competenta jurnalistilor de investigatie, nu-i asa?! Cu respect, Paulus

15 octombrie 2021 17:49

x Iar România nu va avea liniște până când nu va scăpa de cel mai toxic personaj din istoria ei post-decembristă: securistul-turnător Băsescu Traian!

15 octombrie 2021 13:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.