Luni, premierul desemnat a venit la Parlament unde a depus lista de miniștri și programul de guvernare. Votul pentru învestirea guvernului ar putea avea loc miercuri, după audierea miniștrilor propuși în comisiile de specialitate. Pentru ca guvernul Cioloș să fie învestit este nevoie de 234 de voturi.

În acest moment, după eșecul negocierilor cu PNL și UDMR, Dacian Cioloș se bazează doar pe cele 80 de voturi ale parlamentarilor USR. De asemenea, partidele care se poziționează în Opoziție față de guvernul propus ar putea strânge peste 360 de voturi „împotrivă”, un nou număr record de voturi împotriva unui guvern, după recordul de 281 de voturi cu care a fost demis Florin Cîțu.

Cum arată puterea partidelor la votul din Parlament:

PSD - 157 de parlamentari
PNL - 134 de parlamentari
USR - 80 de parlamentari
AUR - 43 de parlamentari
UDMR - 29 de parlamentari
Minorități - 18 parlamentari
Neafiliați - 5 parlamentari (un parlamentar dat afară din UDMR, 4 foști-AUR)
Necesar pentru învestirea unui guvern: 234 de voturi.

Integral pe Digi24Comentarii

ABCD Capitala a fost infectata de cei 5000 de PNL-isti, care au navalit la congresul lor de rahat, cititi opinie de pnl-ist : " Europarlamentarul liberal Mircea Hava a afirmat, într-un interviu acordat HotNews, miercuri, la Bruxelles, că decizia autorităților de a permite desfășurarea festivalului Untold de la Cluj a fost o greșeală, dar cea mai mare greșeală a fost organizarea congresului PNL cu 5.000 de delagați prezenți la Romexpo, la București, în condiții de pandemie COVID-19. „Cea mai mare greșeală - „bă, frate, eu sunt șeful, fac ce vreau”- a fost acel congres cu 5.000 de oameni. Eu nu m-am dus. Și nu m-am dus pentru că roșu înseamnă roșu și azi și mâine, tot timpul. Adică cum, pentru noi, care suntem la PNL, nu este...? Că ne-a controlat... Cine a controlat, domn'e? N-a controlat nimeni pe nimeni. S-a făcut un simulacru de control. De ce? Pentru că trebuia ales cineva și să plece cineva. Asta este problema mare a României? Acei oameni care sunt acolo - pot să se supere și chiar îmi doresc să se supere pe mine - a afirmat Hava."

18 octombrie 2021 16:26

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.