Criza guvernamentală continuă, iar partidele sunt departe de a pune pe masă o soluţie. Specialiştii consultaţi de „Adevărul” consideră că din modul cum au reacţionat actorii politici, principalul câştigător pe termen lung e PSD, în timp ce liberalii sunt la polul opus.

Guvernul Cioloş merge astăzi şi mâine în Parlament, în încercarea de a trece prin audieri şi votul din plen cu brio, cu toate că echipa propusă de preşedintele USR are mici şanse de reuşită. Doar 80 de aleşi sunt în spatele premierului desemnat, Dacian Cioloş, iar pentru învestirea unui Guvern sunt necesare minimum 234 de voturi. Aşadar, lipsesc 154 de voturi. Un singur Executiv a mai ratat învestirea, adică Guvernul Croitoru, în 2009, la votul de atunci fiind strânse doar 180 de voturi de către PDL, partidul pe care se baza prim-ministrul desemnat în urmă cu 12 ani.

Poziţionările din ultimele zile arată că soluţionarea crizei de la Bucureşti este departe de a fi pe încheiată. PNL a rămas pe poziţii şi a subliniat că nu poate susţine un Guvern Cioloş, după ce USR a dat jos Cabinetul Cîţu. De asemenea, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că „premierul desemnat nu a reuşit să restabilească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliţiei”. Cu toate acestea, cele două formaţiuni au evitat să critice echipa ministerială.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.