„Iată spitalul modular de la Piatra Neamț, nu e nimeni pe acolo”, susține o femeie, într-un film făcut cu telefonul, din afară. Spitalul modular a fost instalat în Neamț de asociația „Dăruiește viață”, după ce a ars secția ATI de la Județean. El este plin de bolnavi COVID, 26 de paturi ocupate din 26, iar Libertatea publică, față în față, filmul în care se susține că e gol și imaginile din interior, cu pacienții în paturi.

Statisticile arată că oamenii s-au bulucit ca să vadă, venind de la Piatra Neamț, dezvăluirea în care se observă, din afară, o clădire de spital, despre care se afirmă că e goală pe dinăuntru. E doar un exemplu din valul de știri false, care curg în momentul în care România este a doua cea mai lovită țară de decesele COVID din lume.

În ultimele zile, mai mulți jurnaliști străini au contactat redacția Libertatea, pentru că au venit sau vor veni ca să documenteze situația în România. Opinia publică din țările lor vrea să înțeleagă ce se întâmplă la noi. Suntem pe locul doi în Europa la eșecul vaccinării, după Bulgaria, și pe locul 1 în Europa și 2 în lume la decesele COVID.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.