O comisie de anchetă a congresului brazilian va cere miercuri inculparea lui Jair Bolsonaro, pe care îl consideră vinovat pentru decesul a sute de mii de brazilieni, scrie New York Times. Președintele a bagatelizat constant gravitatea bolii, a lăsat fără sprijin spitalele din nordul țării, unde oamenii s-au sufocat fără oxigen, a întârziat achiziția de vaccinuri și a promovat medicamente fără eficiență dovedită, în vreme ce s-a pronunțat constant împotriva măștilor și a restricțiilor care ar fi putut salva vieți, spune raportul parlamentar.

O comisie a congresului brazilian va recomanda punerea sub acuzare a președintelui Jair Bolsonaro pentru „crime împotriva umanității” și „neîndeplinirea obligațiilor” revenite prin mandat, susținând că acesta a lăsat în mod intenționat coronavirusul să se transmită și să ucidă sute de mii de cetățeni, într-o tentativă eșuată de a obține imunitatea de grup și de a salva economia țării.

Un raport al comisiei senatoriale, care va fi dat publicității miercuri, recomandă totodată punerea sub acuzare a altor 69 de persoane, inclusiv trei dintre fiii lui Bolsonaro și numeroși actuali și foști oficiali guvernamentali.

Integral pe LibertateaComentarii

Ludwig Bauer Studiile clinice din Europa de vest și din Statele Unite arată concludent că tatuajele pe corpul uman scurtează viața cu aproximativ 5 ani, datorită cernelurilor impregnate in piele și care rămân o sursă continuă de intoxicare a ficatului. Convingeți-vă copiii să nu se tatueze!

22 octombrie 2021 9:27

Dan Vrem și în Romania o astfel de anchetă.

20 octombrie 2021 18:32

ion ... pe cand, si in Romania, aceasta inculpare pt. seful ala mare, pt. PM Catu, pt PNL ? Miscare inteligenta a facut Ciolos/USR, ca s-au retras la timp, din "guvernul meu" !

20 octombrie 2021 13:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.