Expertul în politici de sănătate publică Răzvan Cherecheş vine cu veşti îngrozitoare. Aproape un milion de oameni ar putea să moară din cauza COVID-19, iar România nu va atinge imunitatea de grup.

Răzvan Cherecheş spune că România riscă să aibă de la circa 240.000 şi până spre un milion de morţi dacă nu se iau măsuri. Asta în condiţiile în care rata mortalităţii ar creşte enorm, de la 3% cât e în prezent, oricum o rată enormă raportat la alte ţări unde e spre 0,4%, şi până aproape de 10%, exact ca în Lombardia. Acest scenariu este posibil din cauză că oamenii nu vor putea fi trataţi şi salvaţi, în condiţiile în care spitalele sunt deja pline, iar sistemul sanitar e aproape de colaps.

„Să facem un calcul simplu: în momentul de faţă, tulpina Delta e extrem de infecţioasă. Noi nu ştim câţi s-au imunizat anterior. Nu avem nici cea mai vagă idee câţi au trecut prin infecţie. Hai să spunem că avem 30% imunizaţi, asta înseamnă circa 6 milioane de oameni şi să admitem că sunt încă 6 milioane care au trecut prin boală. Aşa, ca o estimare generală. Tot ne mai rămân 8 milioane de oameni care sunt complet vulnerabili la infecţie. Din aceştia, 3% e rata de mortalitate normală la noi în condiţiile în care au acces la tratament. 3% din 8 milioane sunt 240.000 care ar avea risc de moarte. Atenţie, asta dacă ar avea toţi acces la terapie intensivă! Dar nu vor avea, căci se vor îmbolnăvi toţi deodată şi pot fi un milion de morţi”, atenţionează Cherecheş.

Integral pe AdevărulComentarii

Pute a căcat, deci e psd-istul Paulus prin zonă 23:02

21 octombrie 2021 7:18

Paulus: Ba eu cred ca am putea avea chiar si 15.000.000.000 de morti de Gripa Chinezeasca - si daca nu stârpim focarul din Wuhan (cu lilieci si cu cercetatorii lor cu tot, n.m.) Dumnezeu stie câti morti vom avea de-acum înainte.

20 octombrie 2021 23:02

Fute repede un sobolan negationist! Acum! .

20 octombrie 2021 18:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.