Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, actual ministru al Apărării, este una dintre variantele de premier discutate în interiorul PNL în cazul în care Florin Cîțu nu se poate prezenta la consultările de la Cotroceni de joi cu o majoritate guvernamentală, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.

Ciucă face parte dintr-o listă mai lungă de posibili premieri, alături de alți prim-vicepreședinți ai PNL, potrivit surselor citate. Lista a fost discutată miercuri seară de președintele Klaus Iohannis cu Florin Cîțu și alți lideri ai PNL.

Liberalii ar vrea refacerea coaliției de guvernare cu USR și UDMR, dar își doresc să păstreze toate ministerele avizatoare (Justiție, Finanțe) și cu bugete mari (Ministerul Dezvoltării, Ministerul Transporturilor și Ministerul Sănătății), potrivit surselor G4Media.ro, ceea ce ar putea face dificile negocierile atât cu USR, cât și cu UDMR.

Integral pe G4media.roComentarii

Geanu Bucurescu Gianu Eh, hai că-i bună, de rea ce e! Adicătelea, PNL-ul ăla mare și bățos format din slugile umile și prea-plecate ale lui Cîțu, au croncănit cum că dacă Cîțu e impotent pentru a strânge o majoritate, atunci liberalii o să-l proptească pe generalul Ciucă premier? Păi, e o minciună nene, pentru că acest mârțog mort politic Cîțu poate strânge o majoritate împreună cu PSD și cu UDMR, că doar așa a grohăit Cîțu zilele trecute, deci este posibilă acea majoritate, e drept toxică și infectă cu PSD-ul, că UDMR-ul nu e nici el mai breaz, tot otrăvit e la urma urmei. Soluția de compromis cu generalul Ciucă e rezonabilă, așa cum era rezonabilă și cea cu Cioloș, dar nu s-a putut din cauza vanității și ipocriziei PNL-ului. Ciucă poate fi acel premier ca soluție de criză, iar cei de la USR sunt sigur că vor accepta refacerea coaliției, problematică e distribuirea ministerelor, care NU pot să fie apanajul PNL așa cum și-l doresc ei, ci trebuie gândită și aplicată o soluție benefică țării și nu unui partid politic, fie că e PNL sau altul. USR-ul trebuie sprijinit pentru a da țării și națiunii cele promise de ei ca reforme, iar împreună cu tot guvernoiul care e pă vine, s-ar putea rezolva criza care e ditamai deocamdată.

21 octombrie 2021 20:36

Aș da o muie. Vreau postac cîțist, Acum! .

21 octombrie 2021 8:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.