Partidele reîncep negocierile pentru viitorul Guvern, cel mai probabil conturat în jurul unui premier PNL. Singura dilemă e dacă Florin Cîţu va accepta ca şef al Guvernului să fie un coleg de partid, ceea ce ar duce la deblocarea situaţiei.

Formaţiunile politice parlamentare nu au pierdut timpul după eşecul guvernului Cioloş şi au început tatonarea terenului pentru formarea unui Executiv, care să aibă însă şanse să fie învestit. Iar pentru noul Cabinet sunt conturate mai multe scenarii, influenţate mai ales de jocurile politice din PNL, adică partidul din care provine şi şeful statului.

Primul scenariu este construcţia unui Guvern tot cu Florin Cîţu premier. Florin Cîţu a ieşit la rampă printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook, acolo unde a anunţat că PNL este gata să înceapă negocierile cu toate forţele politice exceptând Alianţa pentru Unirea Românilor. „Ţara se află într-o situaţie pandemică foarte grea, cu un număr-record de noi infectări şi de decese. O astfel de situaţie reclamă responsabilitate şi compromisuri pentru rezolvarea crizei politice. (...) PNL îşi asumă deschiderea discuţiilor cu forţele politice parlamentare, cu excepţia AUR, în vederea creării rapide a unei majorităţi şi a unui guvern. Vom acţiona cu maturitate şi cu responsabilitate, fără vanităţi şi fără orgolii, ţinând cont de configuraţia politică a Parlamentului şi căutând în mod insistent soluţia care să scoată România din criză”, a scris şeful Guvernului demis.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.