Acum culegem roadele. Aceşti oameni de pe linia întâi a muncii - care duc greul în societate: muncile de jos, prost plătite - sunt ultimii oameni cărora ar trebui să le cerem socoteală. Pentru ei e prea târziu. Nu se mai tem de moarte: ei doar au declarat nesupunere statului pe care-l percep ca pe un duşman. Dar de acest lucru se fac vinovaţi cei care ne conduc şi ne-au condus.

Recunosc că dacă mai aud cuvinte precum mentalitate, cultură, civilizație când e vorba de diferențe sociale, economice, instituționale, mă apucă greața.

Când crezi mai degrabă în bandiți decât în cuvântul „reformă”

Da – mulți cetățeni au mai mare încredere în bandiți decât în politicieni. Oare de ce? Experiența lor de tranziție le arată că aceștia sunt mai raționali și mai instituționali decât reprezentanții politici, ai statului sau decât instituțiile statului. Oamenii simpli știu cum se lucrează cu baronul, banditul, dar nu pot controla deloc „șmecherii cu gulerele albe”. Experiența lor îi învață că e dezastru după.

https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2021/10/protesteanticertificatverde006inquamoctavganea.jpg

Integral pe LibertateaComentarii

Alerta mare la PSD. Datorita masurilor anticovid putine si tarzii , PSD-istilor au inceput sa le moara tot mai multi votanti (bugetari nevaccinati, pensionari nereformati si alte categorii de pomanagii).

22 octombrie 2021 9:28

Ce făcuși, măh nea Vasile?! Le-o ziseși de-i ustură ficații! Maare dreptate mai ai, măi frate! Numai că pe bandiți îi doare-n capsulă. Poate mai vine, totuși, vremea lui „Armata e cu noi”. Și la noi, ca și la Hamerica, până nu ecce armata cu noi, nu se mișcă nimic spre bine. Nu pencă în noi n-ar fi „și număr și putere”, ci pencă ei ecce organizați în haite, iar noi nu. Furia oarbă nu ecce de ajuns.

22 octombrie 2021 6:10

EURO-pușlama sexo-marxistă absorbacă de "fonduri" si/sau de "granturi": va rugam sa ne scuzati ca nu va mai perturbam (infectăm, n.m.) traficul, dar am primit alaltaieri Ordin de Zi pe Unitate sa ne retragem de pe site în cazarma pentru noi ordine, ca se ne recalificam pentru noua situatie politica ...

21 octombrie 2021 23:05

Vasile Ernu: dece deturneaza presa "libera" întrebari legitime? Pentru ca MEDIA-jigodiile (de-alde mine, n.m.) s-au transformat în EURO-laci (absorbaci) de "fonduri" si fredoneaza la comanda melodiile alora cu sacu' de bani.

21 octombrie 2021 22:21

S Trut D-le Emu, nu-i asa ca articolul d-tale e rezultatul unui efect advers in urma vaccinarii ?

21 octombrie 2021 14:33

Ce sa zic... " O ocazie imensa de a sfida puterea" -o asa tampenie nu am mai auzit pana in prezent ! Adica sfidezi puterea cu patul de spital si morga ! Mai, Vasilica, tata, pe tine nu" te-a apucat greata" cand ai scris tampeniile din articol ?

21 octombrie 2021 14:16

As da o muie. Vreau postac cîțist, Acum! .

21 octombrie 2021 12:26

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.